NoldeSafari

#
Tirsdag den 15. april 2014 kl. 14:30

JydskeVestkysten og Sort Safari® inviterer til en farverig natur- og kunsttur

Maleren Emil Nolde elskede Tøndermarsken og hentede her inspiration til sine verdensberøm-te kunstværker. Han bosatte sig her i 1916 på den lille ejendom Utenwarft, der ligger lige ved Vidåen, og siden byggede han sit eget hus med atelier i Seebüll, hvor han levede midt i naturen fra 1926 til sin død i 1956. Dette landskab tæt på Vidåens løb kaldte han for "mit amfibiske land-skab". Nolde elskede og stortrivedes især i stormfyldte perioder, hvor han fandt inspiration i lyset og naturen til den vildskab og de farveorgier, der er så karakteristiske for hans billeder.

Kom med JydskeVestkysten og Sort Safari på en anderledes Nolde-tur, hvor vi går tæt på kunstneren og opdager de rigtige "umalede billeder" samt hører om hans kraftfulde kamp mod afvanding og opdyrkning af marsken i begyndelsen af forrige århundrede. Nolde var en af landets første naturbeskyttere, dog uden succes. En spændende historie, som Sort Safari har fundet frem af glemslen.

Turen slutter ved Nolde Museet i Seebüll, lige syd for grænsen, hvor der er mulighed for et mu-seumsbesøg på egen hånd på museet. Her kan du gå på opdagelse i Noldes værker og den speci-elle blomsterhave, der er anlagt af Nolde selv.

HUSK pas, da turen slutter ved Nolde Museet i Seebüll, syd for grænsen.
Ønsker du at besøge Nolde Museet medbring da € til entré

Info
Varighed: ca. 2½ time, inkl. kørsel i egen bil
Vandretur: ca. 3-4 km. på digetop og sti
Varmt og evt. vind- og vandtæt tøj
Praktisk fodtøj (evt. gummistøvler)
Medbring evt. kikkert

Pris pr. deltager:
Uden JV-abonnement 165 kr.(voksne), 95 kr. (børn)
Med JV abonnementer: 145 kr. (voksne), 75 kr. (børn)
+ billetgebyr 15 kr.

Der er begrænset antal pladser

Arrangøren oplyser

Mødestedet er Møgeltønder.
Adressen fremgår på billetten