Nytårs Østers

#
Fredag den 27. december 2013 kl. 14:00

Spændende nytårstur til Vadehavet efter MASSER af friske østers.

JydskeVestkysten og Sort Safari® inviterer til ØstersSafari. Alle deltagere kan få lige så mange østers med hjem, som man ønsker, så der kan serveres lækre, friske VadehavsØsters til nytårsfesten.

Turen går ud i Vadehavet ved lavvande. Vi skal kun gå 200 m ud, men det er en tur på lidt blød bund, hvorfor langskaftede gummistøvler er nødvendige. Medbring spande og gummihandsker. Hvor langt vi kan komme ud i Vadehavet afhænger af den aktuelle vandstand, oftest er der ingen problemer, men vi kan selvfølgelig ikke give nogen garanti.

På turen fortæller Sort Safari® om den eventyrlige historie om Vadehavsøstersen, der oprindelig var en meget vigtig eksportvare, som udelukkende tilhørte kongen og hans nærmeste. Der var strenge straffe forbundet med at stjæle østers i Vadehavet. Den tid er nu forbi, og alle må samle østers til eget brug. Det er dog ikke den oprindelige østers længere, den uddøde i forbindelse med overudnyttelse. Det er en nyindvandret art, som er mindst lige så lækker og sagnomspunden som den oprindelige østers.

Undervejs giver Sort Safari® også bud på, hvordan østers kan tilberedes, hvis den da ikke nydes på den klassiske måde – levende og rå.

Arrangøren oplyser

Husk: spand, gummihandsker, støvler og varmt tøj.
Mødetid og sted bliver oplyst efter tilmelding.