HjuldamperSafari

#
Fredag den 16. august 2013 kl. 07:30

Enestående mulighed for eksklusiv minicruise på Kielerkanalen

Historiens vingesus føles stærk herude på vandet, når du går på opdagelse på hjuldamperen Freya: lad dine fingre glide hen over den blankpolerede messing og mahognipanelerne, mens du forbløffes over den iderigdom og fornemmelse for finesse, der herskede i begyndelsen af forrige århundrede.

Hjuldamperen Freya blev søsat i 1905 – dengang kvinderne stadig var uden valgret, og ingen endnu kunne forestille sig rædslerne under 1. verdenskrig. Det luksuriøse skib blev bygget som hollandsk kongeskig og sejler i dag på Kielerkanalen som en eksklusiv flydende tidslomme i den trafikerede kanal. Og på Freya bliver passagerende forkælet med autentisk skibsnostalgi, mens den sejler forbi verdenshavenes containerskibe side om side med luksuslinere, færger og små træskibe.

Tillad dig selv at blive blæst over bord af historien, naturen og perlerækken af ingeniørbedrifter, du møder undervejs.

Mere information:

JydskeVestkysten, Sort Safari® og rederiet Adler-Schiffe inviterer på et eksklusivt minicruise med en af verdens få aktive hjuldampere, en tur med busafgang fra Møgeltønder og sejltur på Kielerkanalen med den romantiske hjuldamper Freya fra Kiel til Rendsborg.

På busturen fortælles der om den 99 km lange Kielerkanalen – som rettelig hedder NordOstseeKanal, NOK – og som forbinder Nordsøen med Østersøen, der blev indviet i 1895 og afløste den gamle Ejderkanal. Kanalen er en af verdens mest besejlede strækninger. Den både var og er et imponerende ingeniørværk, som blev udført lige efter at Danmark afstod Slesvig-Holsten til Tyskland. I Kiel går vi om bord på Freya, der blev søsat i april 1905, og som har en spændende historie bag sig; Fra kongelig yacht til flydende souvenirbutik. Turen er en smuk, nostalgisk rejse gennem et lille stykke Danmarkshistorie

På turen serveres der både en lækker frokostbuffet og en overdådig kagebuffet, hvilket er en oplevelse i sig selv!

Der kan forekomme forsinkelser p.g.a. skibstrafikken på NOK.
Skulle turen undtagelsesvis blive aflyst af Adler-Schiffe (p.g.a. driftsforstyrelser i slusen eller storm) gennemføres en alternativ tur med besøg i Bergenhusen, Friedrichstadt m.v.

Begrænset antal pladser

Program:

• 07.30 Afgang med bus fra Møgeltønder
• 09.45 Ankomst til Kiel
• 10.00 Afgang med Freya
Sejlads på Kielerkanalen
• Brunch Buffet
• Kage Buffet
• 13.30 Ankomst til Rendsborg
• 13.45 Afgang med bus til Møgeltønder

• 16.00 Ankomst til Møgeltønder

Arrangøren oplyser

Inkluderet i prisen er Brunch og kaffe/kagebuffet.
Afgang fra Møgeltønder, adressen bliver oplyst på
billetten.