På sporet af Dalgas

#
Lørdag den 1. juni 2013 kl. 09:00

Egnen omkring Hovborg er spækket med masser af gode historier og skøn natur - vi forener de to ting

Fra helt gammel tid gik Studevejen netop forbi Hovborg. Det var helt naturligt, at der ved vadestedet ved Holme Å opstod en kro. Her kunne studedriverne holde ind for et hvil og få lidt mad. For blot 150 år tilbage var egnen præget af hede, hvor stort set ingen træer kunne gro. Holme Å dalen brød landskabet med sine frodige enge omkring. Med Dalgas i spidsen begyndte tilplantningen og opdyrkning af heden at tage fart i slutningen af 1800-tallet. Her er begreber som aktieplantager og Københavner Plantager et faktum.

På de sidste 100 år er der kommet mange plantager. To af de mere kendte er Balderbæk Plantage og Klelund Dyrehave. Begge har en spændende historie, som den dag i dag udvikler sig. For begge steder er der store naturgenopretnings aktiviteter i gang. Klelund Dyrehave har en stor bestand af krondyr.

Denne tur er for dig, som gerne vil ud at røre dig samtidig med at få masser
af informationer om naturen og historien. Turens samlede vandretur er
omkring 15 kilometer og naturvejlederen vil undervejs fortælle om naturen, landskabet og historien. I Klelund Dyrehave møder vi skytten og ved Baldersbæk møder vi en historiker.

Det meste af ruten går ad trampestier og grusveje herunder Kyst til Kyst Stien. Gode vandresko- eller støvler anbefales, samt tøj efter vejret. Prisen er inklusiv forplejning undervejs.

Turen starter kl. 9.00 på Hovborg kro med velkomst og morgenkaffe.
Frokost og eftermiddagskaffe sørger vi for undervejs på vandreturen.
Vi er retur igen omkring kl. 17.30.

Pris uden JV-abonnement kr. 495,00
Pris med JV-abonnement kr. 445,00
+ billetgebyr på kr. 15,00 pr. billet

Der er mulighed for at tilkøbe en tre-retters middag om aftenen på Hovborg Kro efter turen.
Pris 260 kr. Ring til Hovborg kro og bestil på tlf. 7539 6033.

Arrangøren oplyser