SMUK Nytårskoncert 2013

#
Søndag den 27. januar 2013 kl. 20:00

Søren Pilmark og Malene Mortensen er solister ved årets nytårskoncerter

SMUK Nytårskoncert 2013 - søndag den 27. januar

Erfaring og talent plejer at udgøre et smukt makkerpar. Derfor er der gode muligheder for, at nytårskoncerterne til januar bliver fyldt med fantastiske øjeblikke. Solisterne er nemlig ingen ringere end Søren Pilmark, der har prøvet alt, og den unge sangerinde Malene Mortensen, der har prøvet knap så meget, men som allerede har bevist, at hun snart vil funkle om kap med landets øvrige sangstjerner.  

Koncertbillet kr. 225,-
Ikke JV abonnement koncert + buffet kr. 399,-
JV abonnement koncert + buffet kr. 369,-

Søren Pilmark
56-årige Søren Pilmark blev uddannet ved Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1977. 
Det var i begyndelsen af 1980’erne, at Danmark fik øjnene op for Søren Pilmark, da han i bedste  Victor Borge-stil og i selskab med Per Pallesen lavede løjer ved et flygel i ”Pallesen og Pilmark Show”. Og da han var på rollelisten i tv-serien ”Én stor familie”, hvor han optrådte som Bjarne Birger Bruun, kaldet "3B". Siden dengang har han været en fast del af Ørkenens Sønner, han  har været vært ved Det Internationale Melodi Grandprix i 2001, han har spillet Hamlet på Det Kongelige Teater, han er blevet kendt fra DSB-reklamer, hvor han er den togglade Bahnsen, og fra alverdens tv-serier og film, blandt andre Blinkende Lygter og Kongekabale. Søren Pilmark blev i øvrigt slået til Ridder af Dannebrog i 1994.

Malene Mortensen
Den ære er endnu ikke tilkommet 30-årige Marlene Mortensen. Til gengæld har hun ligesom Søren Pilmark været i berøring med Melodi Grandprix’et. Ikke som konferencier, men som vinder. Hun vandt således sangdysten i 2002 med sangen ”Hvis mig, hvem du er”. Hun er imidlertid mere kendt fra jazzens verden og har blandt andet arbejdet sammen med bassisten Niels-Henning Ørsted Pedersen, med hvem hun indspillede et album. Efter indspilningen sagde Niels-Henning Ørsted Pedersen:
 - Jeg synes, at det er lykkedes at lave en plade, som viser og fastslår, at Malene er en sangerinde af internationalt format og et kunstnerisk talent af allerhøjeste klasse.
Malene Mortensen har givet et hav af koncerter i det meste af Europa og ikke mindst franskmændene har taget den danske sangerinde til sig.

SMUK – Slesvigske Musikkorps.
SMUK fra Haderslev er et af landets 3 professionelle militære musikkorps. Orkestret er kendt for sin store musikalske bredde, og rækken af solister, der har optrådt med SMUK tæller så forskelligartede navne som Kurt Ravn, Caroline Henderson, Marie Carmen Koppel, Niels Lan Doky og Barbara Hendrix.

Nytårskoncerterne med deres unikke blanding af musik og gags, iklædt  en storslået lys- og sceneopsætning har med årene opnået  stor popularitet, og ved de 10 koncerter i januar 2012, hvor Jette Torp og Erann DD var med som solister, blev de overværet af mere end 7.000 begejstrede publikummer.

Bjørn Sagstad.
SMUK Nytårskoncert 2013 dirigeres af norske Bjørn Sagstad, som er en dirigent med stort talent for mange genrer, hvilket tydeligt ses af hans omfattende CV. Sagstad har dirigeret orkestre i alle lande i Norden, og arbejdet omfatter både det symfoniske repertoire, men også mange produktioner indenfor sinfonietta, kor, ballet og militærmusik. Bjørn Sagstad er således en særdeles alsidig dirigent, som er på hjemmebane indenfor såvel det klassiske som det rytmiske repertoire

 

Arrangøren oplyser

Buffet serveres kl. 18.00
Dørene åbnes kl. 19.15 til koncerten