ØstersSafari

#
Lørdag den 3. november 2012 kl. 10:00

Østers har altid været en dyr og eksklusiv spise. Det er de stadig på restauranter, men ikke når man sammen med JydskeVestkysten og Sort Safari® selv samler østers.

JydskeVestkysten og Sort Safari® indbyder lørdag den 3. november 2012 kl. 10.00 til ØstersSafari i Nationalpark Vadehavet.

Pris pr. person 175 kr.
JV abonnenter 145 kr.

Østers har altid været en dyr og eksklusiv spise. Det er de stadig på restauranter, men ikke når man sammen med JydskeVestkysten og Sort Safari® selv samler lige så mange østers, som man kan spise eller slæbe med hjem. Østers ikke bare smager godt, de er også sunde, fordi de indeholder den gode omega-3 fedtsyre. Desuden skulle østers kunne øge både livslængde og klogskaben.

Østers ”plukkes” i Vadehavet, hvor der har været en århundredlang tradition for østersfangst. Oprindelig var det kongens særligt kostbare ejendom, og det var ikke tilladt for andre at indsamle østers.

Men i 1950 var det slut, den sidste østers blev spist, og arten uddøde. Et nyt eventyr er nu begyndt, fordi en ny art er nyindvandret til Vadehavet. Det er Stillehavsøsters, som trives så godt, et der visse steder er op til en ton østers pr. ha.
ØstersSafarien går 400 m ud i Vadehavet på blød bund, hvilket i sig selv er en oplevelse. ØstersSafarien sluttes af med besøg på Trøjborg Slotsruin, hvor vi indtager de indsamlede østers og dertil nyder et glas vin, mens vi hører om østersens spændende historie, der i den grad var af afgørende betydning for netop Trøjborg Slot. I fortiden var østers vigtig mad for stenalderfolkene, senere eksklusiv spise for konger og adelen og en vigtig dansk eksportvare.

Begrænset antal deltagere.

Arrangøren oplyser

Gummistøvler eller praktisk fodtøj der kan tåle at blive vådt anbefales. Husk at medbringe spand og vandtætte handsker, hvis du vil have østers med hjem. Turen har en varighed på ca. 3 timer.