Tørklædemonologer

#
Fredag den 12. oktober 2012 kl. 19:30

Debatskabende teater – med både begejstring, spænding og entusiasme.

Instruktør: Ulla Ankerstjerne 

Hvad gør de ved os, de tørklæder? Hvorfor får de i den grad os danskere til tasterne og ofte op i ”det røde felt”? - Hvorfor er det, fordommene står i kø for at komme først til fadet? - Hvorfor tænker vi straks kvindeundertrykkelse og mangel på frihed. Forestillingen ”Tørklædemonologer” er Dronning Dorothea Teaterets første forestilling, der åbner den nye sæson på det lille teater i Zahnsgade.
Teateret kaster sig denne gang ud i debatskabende teater – og de gør det med både begejstring, spænding og entusiasme. Men også med ærefrygt og… frygt. Temaet er ofte ”sprængstof”, men nogen skal og må ta’ hånd om det. Og hvorfor ikke Dorothea Teateret, der i andre sammenhænge også er sprunget ud på dybt vand?!
Betty Nansen teateret, der udviklede ”Tørklædemonologerne” talte med godt 100 kvinder fra forskellige lande og i forskellige aldre forud for skabelsen af disse monologer. Ud fra disse mange samtaler og interviews valgte man 18 historier, der gerne skulle afspejle et nuanceret billede af det at være kvinde i Danmark - med eller uden tørklæde. For at give kvinderne fuld anonymitet, fik hver historie et nummer -og ikke et navn.
Kvindernes historier er smukke og rørende, og ikke alle lykkelige. Mange har levet et hårdt liv - et anderledes liv, vil vi nok mene. Men de fleste er lykkelige for deres liv. Og det er ofte os, der ikke forstår. Vi har så mange fordomme om, hvorfor kvinderne bærer tørklæde. Og vi tror altid, det er af tvang. Men gennem monologerne bliver vi klogere!
Stykket ”Tørklædemonologer” er 18 enkelte historier, der står for sig - men de kædes smukt sammen til en helstøbt forestilling. Emnerne er mange: Kærlighed, sex, omskæring, opdragelse, tilgivelse osv.


Spilleperiode:
Fra og med 26. september til og med 13. oktober 

Billetpriser:   
Voksne 150 kr.
Børn 75 kr.
+ billetgebyr 15 kr.

Teknisk arrangør: Dronning Dorothea Teateret

Arrangøren oplyser

Dørene åbnes kl. 19.00