Sejltur på Nord-Ostsee-Kanal

#
04.10.2017

Opsamling: Arena Randers kl. 8.15, Musikhuset Aarhus kl. 9.00, Skanderborg Banegård kl. 9.30, Horsens Banegård kl. 10.00

Nord-Ostsee-Kanal eller bedre kendt som ”Kielerkanalen” blev bygget i 1895 og havde til formål at afløse den gamle Eiderkanal. Fra Kiel-Holtenau skærer den 99 km ind gennem landet til Brunsbüttel ved Elbens udmunding i Nordsøen. For at udligne vandstande i Nord- og Østersøen er der sluseanlæg i begge ender. Den sparer søens folk for en tur på 280 sømil (519 km) på gennem Skagerak. 

På kanalen sejler Hjuldamperen Freya rundt – og dette unikke dampskib som stod færdig i 1905 har en sjov historie bag sig. Oprindeligt sejlede det på Schelde i Holland og har været kongelig yacht for dronning Wilhelmina. I 1999 købte rederiet Sven Paulsen, Westerland skibet og gav dens sit nuværende navn. Og fra 2000 kom det til Kiel, hvorfra det så sejler på fjorden og Kielerkanalen. Freya er 51,69 m langt, 11,4 m bred og har en dybgang på 2,2 m. Dampmaskinen yder 140 hk til skovlhjulene, hvormed den kan få en fart 8,5 knob. Men man kan også vælge at sejle med en 400 hk stærk dieselmotor, som så driver den frem af en skrue. 

Program
Efter endt opsamling fortsætter vi sydpå til den dansk/tyske grænse. Vi holder en pause, hvor vi nyder den medbragte sandwich, inden vi når Rendsburg. Her stiger vi ombord på hjuldamperen Freya, som skal bringe os ad vandvejen til Kiel. Undervejs nyder vi en kaffebuffet som er inkl. kaffe og the. Der er selvfølgelig mulighed for at købe andre drikkevarer ombord. Vær opmærksom på, at der ikke kan betales med danske kroner på båden. Efter 4 timers sejlads ankommer vi til Kiel, hvor bussen holder og venter på os. På hjemturen er der stop ved Otto Duborg og et aftensmåltid bestående af Wienerschnitzel + 1 drikkevare.

Arrangøren oplyser

Opsamling: Arena Randers kl. 8.15, Musikhuset Aarhus kl. 9.00,
Skanderborg Banegård kl. 9.30, Horsens Banegård kl. 10.00
Vær opmærksom på, at der ikke kan betales med danske kroner på båden
Medbring din tilsendte billet i udprintet form.
De graa busser er teknisk arrangør. De graa busser A/S med CVR-nr. 35030395
og reg. nr. 2443 i Rejsegarantifonden er rejseudbyder
Minimum deltagere: 35
Alle oplyste tidspunkter er vejledende. Vi tager forbehold for, at der kan ske uforudsete.
Gangbesværede kan godt komme med på turen.
Medbring din tilsendte billet i udprintet form.