Fur Bryghus + Thy Whisky

#
11.09.2017

Afrejse: Vejen, Uno-X, Vestermarksvej kl. 5.50, Esbjerg v/ Shell, Korskro kl. 6.10, Skjern Kulturcenter kl. 7.20, Ringkøbing Museumsplads kl. 7.50, Holstebro Banegård kl. 8.30

Fur Bryghus og Thy Whisky
Du finder masser af hjemmebryggede øl hos Fur Bryghus, som siden 2004 har fremstillet specialøl med masser af smag. Bryggeriet har til huse i en gammel molerfabrik, og det giver stedet en masse sjæl og personlighed. Det er Flemming Asmussen, som er brygmester, og har solid erfaring med at fremtrylle de gyldne dråber.

Dansk Whisky – det lyder måske besynderligt. Men Thy Whisky har gjort det, og producerer luksus whisky, som har forført anmeldere i hele verden. Dansk Single Malt Whisky bliver lavet på lokale og økologiske råvarer, som er dyrket i og omkring Nationalpark Thy. Det er thybo Nicolaj Nicolajsen og familie som står bag Thy whisky i samarbejde med Nordisk Brænderi. 

Program
Efter opsamling sætter vi kursen mod Fur via Skive. Inden vi når derop, så stopper vi og holder morgenmadspause med kaffe og rundstykker. For at nå videre til Fur, skal man med færgen over fra Branden. Når vi er på Fur, kører vi direkte til Fur Bryghus, hvor der venter os en spændenderundvisning og en fortælling om, hvordan man brygger øl. Vi afslutter besøget med en let frokost, inden vi igen tager færgen til fastlandet og fortsætter vores tur mod Thy Whisky. 

Når vi er fremme i Thy, eller nærmere Gyrup, venter der os en spændende oplevelse hos Thy Whisky. Vi skal nemlig have en whisky smagning. Til smagningen serveres fire smagsprøver på whisky og fadprøver, og der fortælles om arbejdet med landbruget på gården, og hele processen fra mark til den færdige whisky. Gyrup er hjertet i Thy Whisky. Her dyrkes byggen, mæskes malten til urt, og det er her whiskyen langsomt udvikler sin karakter på de gamle egetræsfade, mens destillationen foregår på et lokalt destilleri. 
  
De første seks udgivelser er allerede udsolgt, men familien lover, at de har gemt et begrænset antal flasker, som kun kan købes på sommerens rundvisninger. Foruden whisky sælges der i forbindelse med rundvisningerne også øl, kød og mel lavet af gårdens egne råvarer. 

Når vi er godt mættet af alle indtryk, og måske har poser fyldt af indkøb, sætter vi os i bussen igen og vender hjemad mod vores opsamlingssteder. 

Arrangøren oplyser

Afrejse: Vejen, Uno-X, Vestermarksvej kl. 5.50, Esbjerg v/ Shell, Korskro kl. 6.10, Skjern Kulturcenter kl. 7.20, Ringkøbing Museumsplads kl. 7.50, Holstebro Banegård kl. 8.30
Teknisk arrangør: De graa busser er teknisk arrangør. De graa busser A/S med CVR-nr. 35030395 og reg. nr. 2443 i Rejsegarantifonden er rejseudbyder
Minimum deltagere: 35
Alle oplyste tidspunkter er vejledende. Vi tager forbehold for, at der kan ske uforudsete ting.
Gangbesværede kan godt komme med på turen.
Medbring din tilsendte billet i udprintet form.