Jagtforedrag

#
Tirsdag den 19. april 2011 kl. 19:00

Medrivende og selvironisk foredrag af Steen Andersen som er kendt fra Jagtmagasinet på tv.

Fra Arktis til Afrika

Dyrene dør jo alligevel. Og en naturlig død er næppe noget at råbe hurra for. Gamle affældige dyr kommer altså ikke på plejehjem og bliver afskærmet fra sygdomme og rovdyr. Nej de bliver langsomt svagere, indtil de ikke er hurtige nok til at undslippe de farer der altid ligger på lur efter et svagt individ. En naturlig død tager i de fleste tilfælde meget længere tid end en dygtig jægers velrettede skud.

Jagt holder vildtet i live.

Jagt er sund fornuft. Det er anvendt biologi, og et eksempel på en menneskelig udviklingslinie som går helt tilbage til de tidligste jægere g samlere.

Jagt giver liv. Til vildtet, til jægerne og til det omgivende samfunds naturbegejstring. Uden jagt ville naturen være overladt til sig selv. Det gik også fint nok de første 900 millioner år af dyrerigets historie, men så dukkede det begærlige menneske op, og siden har naturen været under konstant tilbagetog. Kun velorganiserede grupper af økofacister, videnskabsfolk og jægere kan i dag værne om den oprindelige vilde natur, og jægerne er stort set ene om at kanalisere penge direkte over i naturen. Derfor kan den natur vi kender i dag og den vi drømmer om skal omgive os i morgen, kun bevares og realiseres hvis jagten indgår som en balanceret del af den samlede forvaltning. Uden jagt forsvinder de helt store pengestrømme og den mest ihærdige naturbeskyttelse. Resultatet vil være, at naturen herefter er underlagt de gode hensigters mangelfulde økonomiske formåen. Det kommer aldrig til at gå godt.” 

Det er Steen Andersen som på denne måde sætter tingene på spidsen.
Det gør han også i sit nye foredrag Fra Arktis til Afrika hvor han beretter om udfordrende jagter på randen af al fornuft, om jagtlængsel, og jagten på drømmene - menneskets stærkeste drivkraft.

Steens foredrag bugner af veloplagt fortællelyst og jagtsituationer fra netop Arktis til Afrika. Samtidig rummer det en god, solid argumentation for jagtens berettigelse, afgørende økonomiske betydning og en indsigtsfuld analyse af hvad der sker når man en gang for alle beslutter sig for selv at forme sit liv: Når man går efter sine inderste drømme og går hele vejen.

Derfor er Steens foredrag ikke som alle de andre jagtforedrag. For udover de medrivende jagthistorier og selvironiske beretninger om egne fiaskoer, så få man foruden suset, gyset og grinet også noget med sig, som man kan tænke over i fremtiden.

Steen Andersen er vært på Jagtmagasinet på dk4, udgiver og redaktør på netmagasinet www.HuntersMagazine.dk og fast kommentator på Jagt, Vildt og Våben.

Steen er jæger, tv-vært og frafalden biolog, men det afholder ham ikke fra at være fast deltager på en lang række videnskabelige ekspeditioner og medforfatter til adskillige akademiske artikler….

Og så er han den fødte foredragsholder: Han begynder at blabre op så snart han åbner døren til køleskabet og lyset strømmer ham i møde…..

Pris uden JV-abonnent 175 kr.
Pris med JV-abonnent 125 kr.

Arrangøren oplyser

Dørene åbnes kl. 18.00
Der serveres øl og vand i pausen