Ophold: Skagen og Læsø den 15.09.17 - 16.09.17

#
Den 15.09.2017 - 16.09.2017

Afrejse: Odense Dannebrosgade kl. 5.30, Kolding Rutebilstation kl. 6.30, Fredericia Banegård kl. 7.00, Vejle Borgvold ved Banegården kl. 7.30

Toppen af Danmark

Vores destination er toppen af Danmark, hvor vi skal besøge både Skagen og Læsø. Begge er nogle fantastiske destinationer, som har en masse at byde på. Og på denne 2 dages tur får du muligheden for at opleve begge. 

Skagen er en udpræget turistby, der først og fremmest er kendt for sin særprægede natur, sine Skagenshuse og for sine Skagensmalere. Nord for Skagen finder du Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Inde i Skagen by er der en dejlig gågade med en masse at kigge på.

Læsø ligger som en lille oase i Kattegat. Øen er 118 kvadratkilometer og rummer ca. 2000 indbyggere, hvilket gør den til Danmarks mindste kommune. På Læsø finder du den rene natur og mulighed for stilhed og fred, men også mødet med et ø-samfund, der er glade for gæster. Øen er også meget kendt for sit salt – Læsø Salt, som stadig produceres som i gamle dage.

Program

Dag 1

Når de sidste gæster er i bussen, starter vi med at holde en pause, hvor vi nyder en kop kaffe og et rundstykke. Herefter sætter vi kursen mod Skagen, som vi forventer at ankomme til ved 11-tiden.

Her vil der være mulighed for at blive sat af ved Banegården eller fortsætte med bussen til Grenen. Bliver du sat af ved Banegården har du mere tid på egen hånd til at gå på opdagelse i byen. For dem som fortsætter med bussen til Grenen, vil der være mulighed for at tage Sandormen helt ud på spidsen af Grenen. Her kan man stå med et ben i hvert hav. Efter at fødderne er blevet dyppet i havet, vender bussen tilbage til Skagen, og her vil der være mulighed for at kigge på byen og finde frokost på et af Skagens utallige spisesteder. 

Kl. 16.00 mødes vi atter ved bussen og kører til Frederikshavn, hvor vi bliver indkvarteret på vores hotel. Aftensmaden nyder vi på hotellet, og har du lyst til at kigge nærmere på Frederikshavn, kan du gøre dette på egen hånd efter aftensmaden.

Dag 2 

Først på dagen tager vi fra Frederikshavn og stiger på færgen, som skal fragte os til Læsø. Sejlturen tager ca. 90 minutter. På færgen spiser vi morgenmad, og man kan nyde udsigten. Når vi ankommer til Læsø, kører vi en ørundtur med en lokalguide. Vi kommer forbi de mange gamle huse, som er kendt for deres karakteristiske tage, der er tækket med tang. Vi besøger Museumsgården i Byrum, hvor vi kan se, hvordan folk levede på øen i tidligere generationer. Vi ser også Læsø Saltsyderi, hvor der er mulighed for at se saltproduktionen samt handle i saltboden. 

Til frokost nyder vi en medbragt madpakke. Sidst på eftermiddagen går vi igen ombord på færgen og sejler tilbage til Frederikshavn. Vel tilbage i Frederikshavn sætter vi kursen hjem mod vores hjembyer.

Arrangøren oplyser

Afrejse: Odense Dannebrosgade kl. 5.30, Kolding Rutebilstation kl. 6.30,
Fredericia Banegård kl. 7.00, Vejle Borgvold ved Banegården kl. 7.30
Teknisk arrangør: De graa busser er teknisk arrangør. De graa busser A/S med CVR-nr. 35030395 og reg. nr. 2443 i Rejsegarantifonden er rejseudbyder
Minimum deltagere: 35
Gangbesværede kan godt komme med på turen.
Alle oplyste tidspunkter er vejledende. Vi tager forbehold for, at der kan ske uforudsete ting.
Medbring din tilsendte billet i udprintet form.