Danmarks smukkeste gård den 25.07.17

#
25.07.2017

Afrejse: Tinghallen, Viborg kl. 7.00, Holstebro Banegård kl. 8.00, Ringkøbing Museumsplads kl. 9.00, Skjern Kulturcenter kl. 9.30, Esbjerg Museumsplads kl. 10.30

””Den Gamle Digegreves Gård” netop udnævnt til Danmarks smukkeste gård er en flot marskgård, som ligger i Tønder Kommune – og meget tæt på Nationalpark Vadehavet. Det vil sige, at den har en utrolig beliggenhed med udsigt ud over marsk, dige og vadehavet. Men det ikke kun beliggenheden, som er noget ganske særligt.

Gården i sig selv har en lang i historie bag sig. Stuehuset til den oprindelige firlængede gård blev bygget i 1857 – og siden da har gården været beboet af marskbøndere. Gården er et flot eksempel på den særlige egnsbyggeskik. Gården bliver kaldt ”Den Gamle Digegreves Gård”, og navnet henviser til, at gårdens seneste beboer og hans far før ham havde titel af Digegreve. Digegreven var formanden for Digelaget, som var ansvarlig for pasning af diget.

Program

Efter endt opsamling holder vi en lille pause, hvor der bliver mulighed for at nyde en kop kaffe og et rundstykke. Efter pausen sætter vi kursen mod det Sydvestlige hjørne af Danmark og ”Den Gamle Digegreves Gård”.

Når vi ankommer til gården starter vi med en nyde en to-retters sommermenu, derefter skal vi på en spændende busrundtur i Marsken. Rundturen varer ca. halvanden time og har temaet ”Spor i Marsken.

Vi slutter rundturen af med igen at sætte os til bords på gården og nyde kaffe og smagsprøver på det Sønderjyske Kagebord. Når vi er godt mætte af både indtryk og kagebord begiver vi os hjemad igen mod vores opsamlingssteder.

Arrangøren oplyser

Afrejse: Tinghallen, Viborg kl. 7.00, Holstebro Banegård kl. 8.00, Ringkøbing Museumsplads kl. 9.00, Skjern Kulturcenter kl. 9.30, Esbjerg Museumsplads kl. 10.30
Teknisk arrangør: De graa busser er teknisk arrangør. De graa busser A/S med CVR-nr. 35030395 og reg. nr. 2443 i Rejsegarantifonden er rejseudbyder
Minimum deltagere: 35
Alle oplyste tidspunkter er vejledende. Vi tager forbehold for, at der kan ske uforudsete ting.
Gangbesværede kan godt komme med på turen.
Medbring din tilsendte billet i udprintet form.