Fængslet i Horsens 25.08.2017

#
25.08.2017

Afrejse: Holstebro Banegård kl. 6.30, Ringkøbing Museumsplads kl. 7.30, Skjern Kulturcenter kl. 8.00

Statsfængslet i Horsens er en enestående eksponent for en hidtil uudforsket del af velfærdsamfundets kulturarv. Fængslet var det første fængsel i Danmark, der havde moderne strafferetslige principper om rehabilitering af fanger i fokus. Dette princip begyndte sin opblomstring i 1700-tallet, og det var i England, at de første reformer skete. Disse bredte sig stille og roligt videre til de omkringliggende lande. Inden at rehabilitering kom i fokus, bestod straffeudmålingerne hovedsageligt af korporlig afstraffelse i form af afhugning af lemmer, pisk, hængning, tvangsarbejde eller fredløshed – gerne på livstid.
De første fanger var 40 mænd, der blev flyttet fra tugthuset i Viborg til det nyopførte fængsel, der på det tidspunkt ikke stod helt færdigt. Og siden da er fanger kommet og gået, inden at Fængslet i 2006 lukkede sine døre.
Alt dette og meget mere kan du blive klogere på, når vi inviterer på bustur til fængslet, der vil inkludere en grundig rundvisning med spændende anekdoter. Snyd ikke dig selv for en kulturel oplevelse og et indblik i livet som indsat over de sidste par århundreder.

Program

Efter opsamlingen spiser vi et rundstykke og drikker kaffe, inden turen går direkte videre til vores destinationsmål, som er Horsens Statsfængsel. Her skal vi være det meste af dagen. Vi starter vores besøg med en grundig og spændende rundvisning, hvor vi kommer rundt i Fængslet. Bagefter vil du have lidt tid til selv at gå rundt på egen hånd.

Derefter kører vi mod vores frokoststed, som ligger på den lille ø, Alrø. Alrø er en af Danmarks mindste øer, som ligger i Horsens Fjord. Her kører vi til den hyggelige gård ”Møllegården”. Hvor vi nyder en let frokost, bestående af karbonade med kartofler, stuvede ærter og hjemmesyltede rødbeder. Efter frokosten går turen hjemad mod vores opsamlingssteder.

Arrangøren oplyser

Afrejse: Holstebro Banegård kl. 6.30, Ringkøbing Museumsplads kl. 7.30, Skjern Kulturcenter kl. 8.00
Teknisk arrangør: De graa busser er teknisk arrangør. De graa busser A/S med CVR-nr. 35030395 og reg. nr. 2443 i Rejsegarantifonden er rejseudbyder
Minimum deltagere: 35
Alle oplyste tidspunkter er vejledende. Vi tager forbehold for, at der kan ske uforudsete ting.
Gangbesværede kan ikke komme med på denne tur.
Medbring din tilsendte billet i udprintet form.