Helene Blum & Harald Haugaard

#
Torsdag den 28. september 2017 kl. 19:00

Helene Blum: "Dråber af tid", udgivelse 1. februar 2016 Efter fire års pause udgiver Danmarks folk-diva nr. 1 Helene Blum nyt album – hendes femte soloalbum ”Dråber af tid” (PHR1117). ”Jeg vil finde og forfine kernen og udtrykket. Og jeg prøver at tilgive mig selv, når tingene ikke altid bliver forløst. Jeg er klart en late bloomer – føler først lige, at jeg er begyndt, og jeg kan godt lide at blive ældre.”

Helene Blums integritet er stærkere end nogensinde før og på ”Dråber af tid” folder hun sig ud og flyver på musikken og poesiens stærke vinger med en række nye sange om alder, relationer, kærlighed, historier fra fortid til nutid. Hendes enestående smukke stemme cementerer hendes store musikerskab, og hun henter stadig inspiration fra nogle af Danmarks største digtere som f.eks. ”En lille dråbe blod” med tekst af Sophus Claussen og musik af Blum selv eller J. P. Jacobsens ”Lad våren komme”. Hun svinger også vejen forbi traditionelle danske sange som f.eks. den gamle ballade fra Himmerland ”Som stjernerne på himlens blå”, men på ”Dråber af tid” er det først og fremmest Blums egne sange – tekster og melodier, som f.eks. ”Friheden Station” eller den 1864-relaterede sang ”Et øjebliks stilhed”, der står i fokus: 

”Bladet er dalet over din jord - Frøet slår rod - Sætter sig spor

Råbet der lød over heden den gang  - Vil nu fremtid og fred  - Vil styrke din sang” 

Nok har albummet været fire år undervejs siden successen ”Men med åbne øjne”, men Blum har alligevel haft travlt. Foruden at have turneret verden rundt med ”Helene Blum & Harald Haugaard Band” med omtrent 100 koncerter om året på alt fra store canadiske festivaler til små tætte folkclubber, er hun blevet mor til to børn. 

”Jeg tror ikke på billedet af supermor, der føder fire børn og løber et marathon, imens hun forhøjer firmaets omsætning fra 1-10 millioner på 6 måneder. Min verden har været en hel anden. Det er jo et liv og ikke et glansbillede. Men meget af det man har på lageret bliver sat fri, når man får børn. Før var jeg mere apatisk i fortiden, nu er jeg tvunget ind i nutiden.” 

Helene Blum & Harald Haugaard Band har i perfekt sampil med Medley Studiets legendariske rammer skabt klangbunden for Blums sange, men inden det kom så vidt gik hun rundt i sin skov på Sydfyn og lod musikken og poesien vokse: 

”Naturen betyder meget for mig, og jeg tror, det er den slags forbundethed, der giver et menneske tryghed. Føler vi en sammenhørighed med noget, bliver et af vores helt basale behov opfyldt, og dermed bliver vi trygge.

Samtidig prøver jeg at tage genertheden og kejtetheden til hjertet i stedet for at sparke til den. Man skal finde sin bedste stol frem til de udyr og skyggesider, der hele tiden stikker hovedet frem indefra. Byd dem velkommen. Gift dig med dem” 

I forbindelse med udgivelsen af ”Dråber af tid” tager Blum & Haugaard på turné i Europa og Nordamerika. Turnéen skydes i gang d. 1. februar 2017 med releasekoncert på Magasinet i Odense. 

”Folkemusikken er brugsmusik. Den skal få folk til at danse, synge eller bare lytte og føle. Og det håber jeg at folk vil gøre når de hører min musik.” 

Fun facts/Blum kort:

-          37 år og bosat i Svanninge Bakker på Sydfyn

-          Gift med violinisten Harald Haugaard og mor til to piger

-          Har modtaget én Danish Music Award for årets folk debut (2005?) samt den europæiske folkemusikpris Eisener Eversteiner (2013)

-          Har spillet mere end 800 koncerter de seneste 10 år med Helene Blum & Harald Haugaard Band i det meste af verden fra den legendariske Mozartsal i Wien over store canadiske festivaler til små engelske folkclubber

-          Spiller også klaver og violin – fik sin første violin som 2-årig

-          Har samarbejdet med bl.a. Odense Symfoniorkester, Palle Mikkelborg, Steffen Brandt, Martin Simpson (UK) og Ashley MacIsaac (CAN)

-          Indehaver af sit eget pladeselskab Pile House Records

-          Er aktiv vinterbader

-          Skriver klummmer til Fyns Amts Avis

-          Deltog i HM Dronningens hofbal for kunst- og kulturlivet i marts 2016


Arrangør: Kulturhus Svendborg - Borgerforeningen

Arrangøren oplyser

Dørene åbnes kl. 19.00