HelgolandSafari XL

#
Lørdag den 1. juli 2017 kl. 07:00

Safari-tur til klippeøen med den enestående historie og natur

Sort Safari® og JydskeVestkysten har arrangeret denne flotte tur, hvor vi undervejs til færgehavnen præsenterer marsklandet langs Vadehavskysten. Et besøg på Helgoland starter naturligvis med en sørejse, og rederiet Cassen Eils sørger for, at vi får en dejlig sejltur til den røde klippeø i Helgoland Bugt. Ved ankomsten til øen ankrer skibet op, og alle gæster fragtes i land via de små landsætningsbåde, der i pendulfart sejler frem og tilbage mellem de opankrede skibe og havnen. 

På øen venter en fantastisk naturoplevelse, når vi sætter fokus på de mange sæler, der holder til på Helgolands lille naboø, Düne. Kom helt uvirkelig tæt på både gråsæl og spættet sæl. Desuden tager vi turen op den øverste del af øen til det flotte fuglefjeld, hvor der i ynglesæsonen er op mod 20.000 fugle. Især suler og lomvier sætter præg på dette fugle-eldorado. Normalt skal man meget længere mod nord for at opleve et tilsvarende fugleliv, og så tæt på, som på Helgoland, kommer man næppe noget andet sted.

Undervejs kommer øens historie tæt på, når vi passerer sprængkratere og ser indgange til bunkeranlæg, der vidner om, at øen med sin interessante, strategiske placering i Nordsøen var skueplads for næsten uvirkelige hændelser under 2. verdenskrig. Går vi endnu længere tilbage, rummer historien også danske elementer samt fantastiske fortællinger om sørøvere og pirateri. 

Inden turen går tilbage mod fastlandet, er der tid til at fotografere eller slentre rundt og måske gøre en god handel, da øen stadig er toldfrit område.

På overfarten er der morgenkaffe, og når vi sejler retur, serveres aftensmad bestående af en fiske- eller svinekødsanretning.

Info
Prisen inkluderer: morgenkaffe på udturen (kaffe og rundstykke), en lettere fiske- eller svinekødsanretning på hjemturen, sejlads samt bus fra Møgeltønder t/r. 

Praktisk fodtøj og overtøj efter årstiden. Medbring gerne en kikkert.

Husk pas og € til drikkevarer og evt. indkøb på øen.

Program:

07.00 Afgang med bus fra Møgeltønder
09.20 Ankomst til Büsum/Helgoland Kai
09.30 Afgang med Reederei Cassen Eils. Morgenmad og sejltur gennem Nordsøen til Helgoland
12.00 Ankomst til Helgoland, udskibning, rundtur på fuglefjeldet ca. 2½ time, herefter byrundtur / indkøb på egen hånd
17.30 Afgang fra Helgoland -  Aftensmad (fisketallerken) ekskl. drikkevarer
18.30 Ankomst til Büsum/Helgoland Kai
20.00 Ankomst til Büsum/Helgoland Kai og afgang med bus
22.00 Ankomst Møgeltønder


På turen fortæller naturvejlederen om landskabet og fuglene samt Helgolands spændende historie, der også rummer danske elementer. Der er indlagt tid på egen hånd på øen, så der er mulighed for at slå en god handel af.

Teknisk arrangør: Sort Safari '

Mødestedet er p-pladsen ved Schackenborg Slotskro, Slotsgaden 42, 6270 Tønder

Arrangøren oplyser

Mødestedet fremgår af din billet.
Husk pas og € til drikkevarer og evt. indkøb.
I tilfælde af aflysning på grund af storm gennemføres et alternativt program med besøg på Nordstrand m.v.
Forventet hjemkomst ca. kl. 22.00.