Endelave den 27.08.2017

#
27.08.2017

Oplev den dejlige Kattegat-ø Endelave, når vi på flere datoer til sommer inviterer på en hyggelig ø-rundtur.

Endelave er en hyggelig, lille ø, som ligger i Kattegat ud for Horsens Fjord. Øen har ca. 10 km til Jylland, og de forskellige istider har haft en indvirkning på selve øen. Blandt andet er øens højeste punkt Snekkebjerg dannet under sidste istid. Øens sydvestkyst har en 5 meter høj klint, som ændrer sig hele tiden. 

På endagsturen til Endelave bliver vi modtaget på havnen af ø-guide Tove Yde, som fortæller om dagens program og følges med os til Lægeurtehaven. På vejen gennem byen fortæller ø-guiden om den fine, gamle landsby og om, hvordan det er at bo på en lille ø med langt til fastlandet. I Lægeurtehaven får vi en rundvisning med spændende smagsprøver og historier om lægeplanter, krydderurter, snapseurter og meget mere. Der bliver også mulighed for at se havens tørreri samt at besøge butikken, hvor der sælges specialiteter af egen produktion.

Middagen nydes på Endelave Kro, hvor i får dejlig, hjemmelavet mad, og efter middagen afhentes i udenfor kroen af traktorvogne, som skal køre jer rundt på en to timers tur bl.a. gennem det smukke naturområde Øvre. I får kaffe og hjemmebag med på traktorturen, og turen slutter foran Endelave Museum, hvor I får en rundvisning på det fine, lille ø-museum, og bagefter går museumsguiden med jer til kirken, hvor der bl.a. bliver mulighed for at nyde udsigten fra tårnet. Til sidst er der en lille time inden færgen sejler, hvor i kan gå rundt på egen hånd og kigge på landsbyen, havnen og stranden.

Program

Kl. 9.45: Færgen sejler fra Snaptun 

Kl. 11.00: Ankomst Endelave, ø-guiden tager imod og går med jer til Lægeurtehaven, hvor der er rundvisning med spændende smagsprøver. Besøg i tørreri og butik. 

Kl. 12.30: Hamburgerryg med tilbehør incl. En øl eller vand på kroen. 

Kl. 13.30: Traktoren henter jer ved kroen til rundtur i overdækket vogn. I får kaffe og kage undervejs. 

Kl. 15.30: Rundvisning på museet, besøg i kirken og tårnet. 

Kl. 16.30: Fri til selv at gå rundt og opleve ølivet. 

Kl. 17.30: Færgen sejler. Der er sandwich samt en kildevand fra kroen.

HUSK 

Færgebilletten er ikke inkluderet i prisen. Der bliver dog automatisk reserveret færgebilletter til dig/jer, når I har bestilt hos os. Når I skal købe færgebillet, skal I blot oplyse, at I er med i gruppen fra Jysk Fynske Medier. Færgebilletten koster tur/retur: voksen: 92 kr., pensionist: 69 kr. og barn 17 kr 

Arrangøren oplyser

Medbring din tilsendte billet i udprintet form.
Der er ikke færgebillet inkluderet i prisen.
Du skal selv sørge for transport til og fra færgen.
Færgen sejler fra Snaptun kl. 09.45