The Rocking Ghost

#
Lørdag den 20. maj 2017 kl. 20:00

The Rocking Ghosts pigtrådsmusikkens gentlemen gennem 50 år… De har haft store Internationale hits og turneret over det meste af verden. De var med i de glade dage i Hit house – Giraffen – Dansetten, og har oplevet tiden med hvinende piger ved scenekanten . Og så har de optrådt sammen med Cliff Richard & The Shadows og andre af rockens store koryfæer. Gennem 50 år har de været forbilledlige ambassadører for dansk pigtråd – og de har ikke tænkt sig at stoppe foreløbig – The Rocking Ghosts!

Pigtrådens pæne drenge The Rocking Ghosts kan efter 50 år i popmusikkens tjeneste se tilbage en glorværdig karriere. Samtidig kan de glæde sig over, at de stadig er meget efterspurgte og nyder stor popularitet overalt, hvor de kommer.

 

I 80erne fik de et forrygende comeback, og succesen er fortsat ind i det nye årtusinde, hvor kalenderen afslører, at de noble pigtrådsambassadører har engagementer mere end et år frem i tiden. De kunne så glimrende leve af musikken som i 60erne, men i dag foretrækker de, at have den som en dejlig hobby ved siden af deres civile erhverv.

 

Når man har sagt The Rocking Ghosts, må man også sige John Andersen, men det var først ved udgivelsen af gruppens fjerde singleplade, at det store publikum for alvor får øje ham. Efter tre internationale instrumentalhits, produceret af guitarlegenden Jørgen Ingmann, kom det helt store gennembrud nemlig i 1965 med Belinda, der blev sunget af John Andersen. Den lå højt placeret på den danske hitliste i 13 måneder og blev tillige udsendt i adskillige andre lande verden over, heriblandt Tyskland, USA og Japan.

 

Som gennem hele karrieren, så leverede John Andersen også en flot vokal, da gruppen i 1966-67 storhittede med

”Oh, oh what a kiss”. Men 10 år senere i 1977 - besluttede den populære sanger sig for at lægge musikken hylden. Og sådan blev det de næste 12 år, indtil han i april 1989 atter indtog sin vante plads i orkesteret.

 

Hitmelodierne  Belinda” og ”Oh, oh what a kiss er stadig fast repertoiret og de tager kegler hos det trofaste publikum hver gang. Begge melodier er i dag tilgængelige forskellige Greatest Hits CDer, ligesom de er at finde i danske versioner  CD’en På hjemmebane . De  nyeste indspilninger har Ghosts Music udsendt på CD’en ”Here We Ghost Again” fra 2009. Titlen ”Wake Up” er forløberen for 50 års jubilæums udgivelserne !


Den seneste CD har både nye og gamle numre. Titelnummeret er ”Rocking goes to party” og er skrevet af Søren Sebber.

Betningen i dag er guitaristerne  Jørgen Mühlbrandt, der kom med aktivt i 1983, og Niels Werner i 1999, bassisten   Michael Eckhausen i 1989, og keyboardspilleren Ole Trier i 1994, i 2011 kom trommeslageren Jes Baggersted med.    Dermed er det den udgave af The Rocking Ghosts, der har holdt sammen længst.

 

I årene 1964-68 tilhørte The Rocking Ghosts den absolutte pigtrådselite herhjemme. De spillede alle de kendte steder som Giraffen - Dansetten og Hit House og i de mange popklubber i provinsen. Endvidere turnerede de i lange perioder over det meste af verden.

 

 

I dag koncentrerer de sig primært om at levere den rene vare til alle danseglade danskere; god gedigen popmusik uden dikkedarer


           www.therockingghosts.com


Arrangøren oplyser

Dørene åbner kl. 19.00

Arrangør: Kulturhus Svendborg - Borgerforeningen