ØstersSafari

#
Fredag den 30. december 2016 kl. 08:30

Tag med på en naturoplevelse til Nationalpark Vadehavet og få plukket en masse lækre østers, smag dem og hør fortællinger om denne specielle spise.

En naturoplevelse helt tæt på, når vi omkring 300 meter ude i Vadehavet ved lavvande finder MASSER af østers. På østersturen skal vi ud på en lidt blød bund, som er en udfordring i sig selv, hvorfor langskaftede gummistøvler er nødvendige. Østersbanken, som vi besøger, ligger i det reneste område i Vadehavet, fortæring af østers er dog altid på eget ansvar.

På turen fortæller Sort Safaris naturvejleder den eventyrlige historie om Vadehavsøsters, der opringelig var en vigtig eksportvare, som udelukkende tilhørte kongen og hans nærmeste, og der var strenge straffe forbundet med at stjæle østers i Vadehavet. Den tid er nu forbi, og alle må samle østers til eget brug. Det er dog ikke den oprindelige østers længere, den uddøde p.g.a. overudnyttelse. Saml dem, smag dem og hør nærmere om deres betydning for os og vore forfædre, mens vi serverer et glas vin. En fortælling om magt, rigdom og forfald.

Undervejs giver Sort Safari® også bud på, hvordan østers kan tilberedes, hvis de da ikke nydes på den klassiske måde – levende og rå.

kl. 08.30
Mødested p-pladsen ved Stormkaj/Muslingevej, Havneby, 6792 Rømø'
Gåtur ud på vadefladen ved lavvande, hvor vi ser på dyr og planter samt samler østers på østersbankerne ca. 3-400 meter ude i Nationalpark Vadehavet. Vi åbner og spiser østers, og der berettes om østers meget specielle liv i Vadehavet
Kl. 11.30 afslutning på programmet

HUSK: spand, vandtætte handsker, alm. langskaftede og tætsiddende gummistøvler og varmt, vind- og vandtæt tøj.

Der kan pludselig opstå specielle vejrforhold i Vadehavet, som forhindrer os i at komme ud på de egentlige østersbanker, vi må da indsamle østers på vadefladen. Aflysning pga. storm kan forekomme, meddeles 1-2 dage før arrangementet.

Fredag den 30. december kl 8.30

PRIS PR. PERSON VOKSNE/BØRN (under 14 år)
Abonnent kr. 145,-/90,-
Øvrige kr. 175,-/120,-

Arrangøren oplyser

Mødested p-pladsen ved Stormkaj/Muslingevej, Havneby, 6792 Rømø