Besøg Hvidsten Kro

#
21.02.2017

Opsamlingssteder: Horsens Banegård: kl. 8.30, Skanderborg Banegård: kl. 9.00, Musikhuset Aarhus: kl. 9.30

Hvidstengruppen

Under 2. verdenskrig var der flere danske modstandsgrupper, som udøvede et stort arbejde mod tyskerne. Men en af de mest kendte grupper var nok Hvidstengruppen. Gruppen var centreret omkring Hvidsten Kro og kroejeren Marius Fiil og hans familie. De gennemførte flere farlige opgaver som indebar at skjule nedkastede våben og ammunition fra engelske fly. Deres historie endte desværre tragisk og flere af gruppens medlemmer blev henrettede af tyskerne. Deres bedrifter lever dog videre – og nu har du chancen for at få et interessant indblik i gruppens arbejde.

Program

Efter opsamlingen kører vi imod Udbyhøj, hvor vi sejler med den lille kabelfærge over Randers Fjord. Derefter kører vi til Hvidsten Kro, hvor vores oplevelse starter med et spændende foredrag om den berømte modstandsgruppe og deres arbejde under 2. verdenskrig.
Efter foredraget sætter vi os til bords i den gamle krostue og spiser en velfortjent frokost bestående af kroens kendte Æggekage. Efter frokosten sætter vi kursen tilbage til de forskellige opsamlingssteder. Vi regner med at være hjemme sidst på eftermiddagen.

Arrangøren oplyser

Horsens Banegård: kl. 8.30, Skanderborg Banegård: kl. 9.00,
Musikhuset Aarhus: kl. 9.30

De graa busser er teknisk arrangør. De graa busser A/S med
CVR-nr. 35030395 og reg. nr. 2443 i Rejsegarantifonden er rejseudbyder
Minimum deltagere: 35
Alle oplyste tidspunkter er vejledende. Vi tager forbehold for, at der kan ske uforudsete ting.
Gangbesværede kan godt komme med på turen.
Medbring din tilsendte billet i udprintet form.