Verdensmusik med Dunia

#
Tirsdag den 12. juli 2016 kl. 21:00

Diversitet og improvisation er nøgleord for Dunia. Her bringes mange kulturelle og musikalske elementer i spil: fra Cuba til Kabul, over Mellemøsten til Rumænien og fra Skagen til Gedser. Du får verdensmusik for både hjerte og fødder.

Morten Carlsen og Dunia føjer nye elementer til verdensmusikken. Bandet skaber lydlandskaber i pulserende og komplekse rytmer. En række nye kompositioner fra musikerne i ensemblet tager os med på en eventyrlig musikalsk rejse. Musikerne er på én gang lokale og globale. De bor i Danmark, har en international karriere og er kendt fra mange musikalske sammenhænge.

Dunia rummer derfor en stor palet af klangfarver: trækbasun med baggrund i cubansk populærmusik får et stærkt modspil i mødet med den nordindiske tabla og den rumænske cimbalom. Den syriske oud klinger i fin kontrast til blæserne, ligesom bassen og percussionens rytmer spænder fra arabisk popmusik over åbne klangflader til afrikanske danserytmer. Det er musik for hjerte og fødder. Her må ørerne bevæges, rystes og forundres.

Projektet et støttet af Statens Kunstfond.

Arrangøren oplyser

Arrangør: Aarhus Jazz Festival, Syrisk Kulturkaravane & Atlas.
Begrænset antal pladser. Unummereret.
Mad og drikkevarer må ikke medbringes.
Døren åbnes kl. 20.00