Kanalsafari

#
Mandag den 30. maj 2016 kl. 08:45

SommerCruise på Kielerkanalen fra Kiel til Rendsburg

Oplev en skøn dag på verdens mest trafikerede kunstige vandvej ombord på Adler Princess fra Kiel til Rendsburg. Dette SommerCruise er arrangeret af JydskeVestkysten og Sort Safari® i samarbejde med Adler-Schiffe. Vi stiger på bussen i Møgeltønder og sætter kurs mod Kiel, hvor vi går ombord på rederiet Adler Schiffes flotte skib: Princess. Turen går herefter fra havnen i Kiel gennem den store sluse i Holtenau og ind i NOK, som vi kender som Kielerkanalen. Her langs ruten, hvor også Ejderkanalen i tidligere tider befandt sig, ligger smukke landskaber, store godser og vi passerer helt sikkert også et par af de rigtige store skibe, der er på vej mellem Nordsø og Østersø. Vores minikrydstogt slutter i den tidligere danske garnisonsby, Rendsburg.

På turen serveres en flot frokostbuffet, og fra skibets soldæk, kan udsigten nydes i fulde drag. I bussen og under sejladsen fortæller naturvejlederen om naturen og den spændende historie om Kielerkanalen. Områdets allerførste kanal var udgravet af vikingerne, og langt senere gjorde Ejderkanalen det muligt at sejle ad Ejderen fra Vadehavet via sluseanlæg omkring Rendsburg helt indtil Kiel.  Den nuværende kanal er et resultat af indsatsen fra kansler Bismarck, der ønskede en sejlrute, så den tyske flåde hurtigt kunne flyttes fra Østersøen til Nordsøen uden at sejle ind i dansk farvand.

Turen starter i Møgeltønder kl. 08.45
Forventet hjemkomst kl. ca. 17.00

Info
Prisen inkluderer: frokostbuffet samt bus fra Møgeltønder t/r. 
Varighed: ca. 8½ time 
Der kan forekomme forsinkelser p.g.a. skibstrafikken på NOK.
HUSK PAS og € til drikkevarer.

Skulle turen undtagelsesvis blive aflyst af Adler-Schiffe (p.g.a. driftsforstyrrelser i slusen eller storm) gennemføres en alternativ tur med besøg Bergenhusen, Friedrichstadt m.v.

Program:
08.45 Afgang med bus fra Møgeltønder
10.45 Ankomst Sartorikai, Kiel
11.00 Afgang med skibet Adler Princess
Sejltur på Kielerkanalen NOK 
Lækker Brunch Buffet  
14.30 Ankomst Obereiderhafen, Rendsburg 
14.45 Afgang med bus
ca. 17.00 Ankomst / afslutning i Møgeltønder


Arrangøren oplyser

Prisen inkluderer: frokostbuffet samt bus fra Møgeltønder t/r.
Varighed: ca. 8½ time
Der kan forekomme forsinkelser p.g.a. skibstrafikken på NOK.
HUSK PAS og € til drikkevarer.