Biler, teknik, motorcykler og FLYSHOW

#
01.06.2016 - 05.06.2016

Er du født med benzin i blodet og interesserer dig for alt, der har med transport og teknik at gøre? Så er dette næsten drømmerejsen for dig.

På denne rejse gennem Tyskland kommer du til at se Tysklands største bilfabrik, resterne af verdens største grænseovergang, Tysklands sidste rigtige motorcykelfabrik, et teknisk museum og du får sikkert dit livs bedste chance for at komme tæt på fly i alle størrelser og udformninger. 

Vi rejser ud med bus onsdag d. 1. juni og skal på vor vej besøge 
VW-fabrikkerne og Autostadt i Wolfsburg
Gedenkstätte Marienborn – tidl. grænseovergang mellem DDR og BRD
Deutsches Technikmuseum i Berlin
BMWs motorcykelfabrik i Berlin og
ILS Berlin Air Show

Rejseprogram 

Onsdag d. 1. juni
Kl. 08.15 Afrejse Høje Taastrup st. 
Kl. 08.45 Afrejse Ølby st.
Kl. 09.30 Afrejse Stop 39, Slagelse
Kl. 11.00 Afrejse Fredericia Banegård
Kl. 11.30 Afrejse Bramdrupdam Hallerne 
Kl. 12.30 Afrejse Statoil Industrivej, Padborg  
 
Efter frokost- og indkøbspause hos Fleggaard, Harrislee forsætter vi via Hamborg og Hannover mod Wolfsburg-området for overnatning. Middag efter indkvartering.

Torsdag d. 2. juni
Efter morgenmaden kører vi til Autostadt i Wolfsburg – et slaraffenland for bilnørder.  Vi begynder med en rundvisning på fabrikken, hvor man har fremstillet biler siden før 2. verdenskrig. I dag koncernens hovedsæde med næsten 60.000 ansatte alene i Wolfsburg. Ud over forskellige Golf modeller fremstilles også VW Touran og VW Tiguan i Wolfsburg.
Efter rundvisningen på fabrikken, bliver de mulighed for at (gen)opleve Autostadt, hvor man udover et tårnhøjt bilmuseum kan besøge de 11 pavilloner, hvor man præsenterer alle VW-koncernens bilmærker fra Audi & Bentley over Lamborghini til Skoda. Derudover findes der et afhentningscentrum, hvor man kan afhente sin nye VW – eller se andre gøre det!

Midt på eftermiddagen forlader vi Wolfsburg og sætter kurs mod Berlin. Undervejs passerer vi den tidligere zonegrænse og gør stop ved ”Gedenkstätte Marienborn”, den østtyske grænseovergang ved Helmstedt, engang verdens mest trafikerede grænseovergang, hvor størstedelen af landevejstrafikken ikke blot fra DDR og Vestberlin men også fra Østeuropa kom ind i Vesttyskland. Besøg og rundvisning på anlægget, der er indrettet som museum. 
Først på aftenen ankomst til Berlin for overnatning. Middag efter indkvartering.

Fredag d. 3. juni
Om formiddagen besøger vi Deutsches Technikmuseum, hvor man på 26.500 kvm udstillingsområde udstiller (næsten) alt der har med transportteknik at gøre: til lands (jernbaner, sporvogne og biler), til vands (til havs og på kanaler) og i luften (fly, luftskibe, raketter m.m). Nørder kunne få dage til at gå her, men
– vi skal videre til BMWs fabrik i Berlin Spandau, hvor man siden 1949 har fremstillet motorcykeldele. Pga pladsmangel i München flyttede man i 1969 hele produktionen af motorcykler til Berlin og i dag fremstiller op mod 2000 medarbejdere dagligt ca. 700 motorcykler i 5 forskellige serier. Rundvisningen varer et par timer.
Resten af dagen er fri til at opleve Berlin og alt det andet spændende, som byen har at byde på!

Lørdag d. 4. juni
ILA Berlin Air Show er hvert andet år stedet, hvor over 120.000 fagfolk og ligeså mange publikummer mødes for at se det nyeste indenfor luft- og rumfartsteknologi. De første dage er reserveret fagfolk, men derefter åbnes portene for publikum. Showet foregår i et messeområde ved Schönefeld Lufthavnen syd for Berlin, så der bliver måske også lejlighed til at se lidt af den skandaleramte nye Willy Brandt Berlin Brandenburg lufthavn, der nu er 4 år forsinket.
ILA Air Show dækker både militær og civil luftfart, alle former for underleverandører til disse samt rumfart (i den mere kommercielle afdeling). ILA Air Show er sammen med Air Show Paris og Farnborough International Airshow i England verdens vigtigste mødesteder for luftfartsfollk – og så os andre interesserede.

Showet er i gang frem til kl. 18.00 men kl. 16.30 mødes vi ved bussen for at køre over på den anden side af lufthavnen, hvor man fra det 37 m høje Infotower kan se ud over hele den nye (og gamle) lufthavn – sikkert et imponerende syn med alle de tilstedeværende fly.
Herefter tilbage til hotellet. Aftenen fri på egen hånd til afslapning eller oplevelser!

Søndag d. 5. juni
Efter morgenmaden påbegynder vi hjemrejsen mod Danmark – ad motorvejen mod Hamborg via Neumünster til grænsen. 
 
Ca. 17.00 Ankomst Padborg
Ca. 18.00 Ank. Bramdrupdam Hallerne
Ca. 18.30 Ank. Fredericia Banegård
Ca. 20.00 Ank. Stop 39, Slagelse
Ca. 20.45 Ank. Ølby St.
Ca. 21.15 Ankomst Høje Taastrup st.
 
 
Begrænset deltagerantal - Ret til ændringer forbeholdes

Priser:
Grundpris i dobbeltværelse: 5.495,- kr./
Tillæg for enkeltværelse: 800,- kr.

Grundprisen inkluderer:
Bustransport i 5 dage i.h.t. program
4 overnatninger i dobbeltværelse. Heraf 2 inkl. halvpension
Alle entreer
Dansk rejseleder
Alle obligatoriske afgifter inkl. dansk moms

Grundprisen inkluderer ikke: Yderligere måltider og drikkevarer.

Praktiske oplysninger

Tilmelding/Betaling: Til Fogt Studie- & Grupperejser på tlf. 6914 1300 eller via mail til rejsmed@fogtrejser.dk Ved tilmelding bedes oplyst navn(e), adresse, tlf. nummer, fødselsdato, pasnummer, ønsket påstigningssted og evt. sygdomsafbestillingsforsikring (koster 6,06 % af rejsens pris). P.g.a. den korte tid til afrejsen faktureres rejsen til fuld betaling ved tilmelding.

Hotel: Undervejs bor vi på 3-stjernede hoteller, gode uden at være luksus. Alle værelser med bad/douche, radio/tv og telefon. 

Indkvartering: Ønsker man som enerejsende at dele værelse med en anden, er dette muligt såfremt en anden enerejsende af samme køn har samme ønske. Ellers opkræves enkeltværelsestillæg – også såfremt den ene af personerne melder fra p.g.a. sygdom el lign. 

Buskvalitet: Vore busrejser gennemføres i nyere røgfri, 4-stjernede langtursbusser med alle faciliteter, dvs. hvilestole m. fodstøtter, luftaffjedring, køkken, toilet samt radio/CD-spiller m. mikrofon og video.

Rejseforsikring: Har du ikke en forsikring, skal en sådan tegnes inden afrejsen. Det blå sygesikringskort dækker kun i begrænset omfang udgifter i forbindelse med sygdom. Kontakt os for yderligere oplysninger.

Rejsen arrangeres i.h.t. vore almindelige betingelser, der fremsendes med faktura.

M

Arrangøren oplyser