HelgolandSafari med overnatning

#
19.06.2016 07:00 til 20.06.2016 kl. 20.30

To dages-tur til klippeøen Helgoland.

Sort Safari og JydskeVestkysten har tilrettelagt et helt særligt program med fokus på de mange tusinde ynglefugle på øens fuglefjed, sælerne på Helgolands lille nabo-ø, Düne, og øens sprængfarlige historie. Vores guide er med hele vejen for at formidle om naturen og kulturen på den røde sandstensklippeø i Nordsøen. En Helgoland-tur med overnatning er det helt rigtige for dig, der ønsker tid til at udforske øen. Indkvarteringen foregår på nogle af byens små, hyggelige hoteller.

Vi kører med bus til færgehavnen og undervejs præsenterer vi turens program samt marsklandet langs den tyske Va-dehavskyst. Ethvert besøg på Helgoland starter naturligvis med en sørejse og rederiet Cassen Eils, sørger for, at vi får en dejlig sejltur til øen i Helgoland Bugt. Ved ankomsten ankrer skibet op og alle gæster fragtes i land via de små landsætningsbåde, der i pendulfart sejler frem og tilbage mellem de opankrede skibe og havnen. 

På øen venter fantastiske naturoplevelser, når vi besøger øens flotte fuglefjeld, hvor der er over 20.000 ynglefugle, især suler og lomvier sætter præg på dette fugle-eldorado. Normalt skal man meget længere mod nord for at opleve noget tilsvarende, og så tæt på, som på Helgoland, kommer man næppe noget andet sted. Turen går også til den lille ø Düne, der ligger kun ganske få minutters sejlads fra Helgoland. Her på sandstranden kan man komme uvirkelig tæt på både spættet sæl og grå sæl, der ligger og soler sig eller tager et hvil. 

Undervejs kommer øens historie tæt på, når vi passerer sprængkratere og får mulighed for at komme ned i bunkeran-læggene. Alt sammen vidnesbyrd om at øen med sin interessante strategiske placering i Nordsøen var skueplads for næsten uvirkelige hændelser under 2. Verdenskrig. Går vi endnu længere tilbage rummer historien også danske ele-menter samt fantastiske fortællinger om sørøvere og pirateri. 

Der er naturligvis også afsat tid til at slentre rundt og måske gøre en god handel, da øen stadig er toldfrit område.

På overfarten med rederiet Cassen Eils er der morgenmad ombord, på hotellerne serveres der naturligvis morgenmad, og når vi sejler retur, serveres der aftensmad bestående af en fiske- eller svinekødsanretning.


Program søndag den 19. juni 2016:
07.00      Afgang med bus fra Møgeltønder
09.20      Ankomst til Büsum/Helgoland Kai
09.30      Afgang med Reederei Cassen Eils
                Morgenmad og sejltur gennem Nordsøen til Helgoland
12.00      Ankomst til Helgoland, indkvartering hotel Hanseat og Haus Nickels
14.00      Besøg på Düne, hvor vi kommer meget tæt på sæler m.v.
17.00      Besøg i de civile bunkersanlæg med tysk guide (dansk oversættelse)

Program mandag den 20. juni 2016:
09.30         Rundtur på fuglefjeldet, hvor vi kommer meget tæt på sjældne                                  havfugle
13.00         Eftermiddag til fri disposition
16.00         Afgang fra Helgoland, mød i god tid
16.30         Aftensmad, fisketallerken eller tilsvarende
18.30         Ankomst til Büsum/Helgoland Kai
18.30         Bus retur til Møgeltønder
Ca. 20.30 Afslutning v. p-pladsen i Møgeltønder


Pris pr. pers. med morgenmad:
Abonnent: 1.895 kr. (dobbeltværelser) / 2.185 kr. (enkeltværelse)
Øvrige: 1.985 kr. (dobbeltværelse) / 2.295 kr. (enkeltværelse)

Info:

Prisen inkluderer: morgenmad på udturen (kaffe og rundstykker), en lettere fiske- eller svinekødsanretning på hjemturen, sejlads, overnatning m. morgenmad samt bus fra Møgeltønder t/r
Praktisk fodtøj og overtøj efter årstiden
Medbring gerne en kikkert
Forventet hjemkomst: kl. ca. 20.30

Husk pas/legitimation og € til aftensmad, frokost, drikkevarer og evt. indkøb på øen


Tur leder er naturvejleder Iver Gram, Sort Safari. Yderligere oplysning hos Sort Safari 7372 6400, e-mail igr@sortsafari.dk eller seniorredaktør Stig Eeg Sylvest, JydskeVestkysten tlf. 2060 4592, e-mail ssy@jv.dk.

Arrangøren oplyser

Mødestedet i Møgeltønder, adressen oplyses på billetten