Bag facaden på Christiansborg og Det Kongelige Teater, Operaen

#
12.02.2016 06:30 - 22:00

Bag facaden på Christiansborg med rundvisning og politisk debat. Vi spiser i Snapstinget på Christiansborg og slutter med guided rundvisning og workshop Det Kongelige Teater, Operaen.

Når man besøger spændende attraktioner på egen hånd, får man tit ikke så meget ud af det. Med guidede rundvisninger, debat og workshop kommer du på denne tur til Christiansborg og Operahuset et stort spadestik dybere.

På Christiansborg, hvor Folketinget og regeringen har sit virke, tager miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen(Venstre) og Enhedslistens Henning Hyllested imod gruppen og viser rundt på på deres travle arbejdsplads, der rummer mange flotte lokaler og ikke mindst mange kuriøse historier.

Efter en frokost i Snapstinget stiller de to sydjyske politikere op til politisk debat og svarer beredvilligt på spørgsmål: hvordan fungerer det politiske liv egentligt, hvordan bliver politik til i virkeligheden, hvordan er forholdet mellem politikerne og pressen, og hvad har spindoktorernes indmarch på den politiske scene mon betydet?

Ikke alt er lige rosenrødt. Den politiske debat er til tider præget af konflikt frem for resultater, en bunke af samråd, dokumenter og mediehenvendelser, der gør det svært at nå i dybden med lovgivningen, og et tungt arbejdspres, der vanskeliggør et familieliv er også en del af hverdagen. Alt sammen forhold, de to politikere helt sikkert kan give et mere nuanceret billede af.

Kom med bag scenen
Danmark har et operahus, vi på alle måder kan være stolte af. Det Kongelige Teater fremfører forestillinger i verdensklasse, men også huset i sig selv er en stor oplevelse, og rammerne er med til at understrege den ofte dramatiske stemning i musikken.

Det var A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal der tilbage i 2000 bekendtgjorde, at man ønskede at donere et operahus til det danske folk. Fonden købte Dokøen for 120 millioner, og i januar 2005 var man klar til indvielse af det imponerende hus, tegnet af arkitekt Henning Larsen.

Huset bliver af mange rost for sin indre såvel som ydre arkitektur, og de imponerende sangstemmer kommer til deres rette med en akustik, der ifølge eksperter på området skulle være i verdensklasse.

I den smukke foyer kæmper Olafur Eliassons lysskulpturer og udsigten over Københavns Havn om din opmærksomhed, og inde ved Store Scene er det blandt andet Per Kirkebys kobberrelieffer og Per Arnoldis Opera bomærke, der er støbt ind i foyergulvet, som gør sig bemærket.

Hvordan er det så at arbejde bag scenen, hvor de enorme, flytbare scenefelter gør det muligt at opføre flere forskellige forestillinger samme dag? På jvshops tur med en 60 min. rundvisning bag facaden, får du som deltager en helt unik mulighed for at komme med om bag scenen. Du får selv mulighed for at prøve kræfter med kunstarterne på Det Kongelige Teater - det være sig sang, drama eller spil på instrumenter. Oplevelsen er tilrettelagt som en workshop, der varer omkring en halv time efter rundvisningen. Besøget i operaen slutter selvfølgelig med et glas god vin og snack til.

Glæd dig til en spændende dag i to af hovedstadens mest markante bygninger, hvor du ikke blot er en passiv tilskuer, men også en aktiv deltager!


Program – fredag den 12. februaer 2016 (ca. tider)
Der er kaffe/the ad libitum på busturen frem og tilbage

Kl. 06.30 Esbjerg, Museumspladsen
Kl. 07.30 P-plads i krydset v. Scandic Kolding.
Kl. 07.30 - 10.45 Kørsel til Christiansborg, politik quiz, inkl. rundstykke og
kaffe i bussen
Kl. 11.00 Omvisning på Christiansborg
Kl. 12.00 Frokost i Snapstinget
inkl. 1 øl/vand/gl.vin.
Kl. 13.30 Dagligdagen i Folketinget - debatmøde i gruppeværelse
møde og debat med Miljø- og fødevareminister
Eva Kjer Hansen(V) og Enhedslistens MF Henning Hyllested

Kl. 14.45 Afgang til Det Kongelige Teater, Operaen
Kl. 15.30 Guidet rundvisning på Det Kongelige Teater, Operaen
Kl. 16.30 Workshop i Operaen med professionel instruktør fra
Det Kongelige Teater
Kl. 17.00 1 glas vin og snack i Operaen
Kl. 17.45 Afgang fra København, vinderne af kriminal quiz afsløres.
Der er sandwich på hjemturen.

Kl. 21.00 Ankomst P-plads i krydset v. Scandic Kolding
Kl. 22.00 Ankomst Esbjerg, Museumspladsen

En lille vigtig ting: Der er mange trapper undervejs - så man må være godt gående for, for at få det fulde udbytte af turen.


Pris JV Abonnement kr. 1.045,-
+ gebyr kr. 15,-
MAX. 4 billetter pr. abonnent.

Prisen er inkl.
Kaffe/the ad libitum i bussen
Bus og broafgift
Rundstykke, kaffe,
Sandwich på hjemturen
Frokost på Christiansborg inkl. 1 øl/vand/gl.vin,
Omvisning på Christiansborg
Rundvisning på Det Kongelige Teater, Operaen
Speciel workshop med instruktør fra Det Kongelige Teater

OBS Turen er for JydskeVestkystens abonnenter - Turen gennemføres ved min. 40. deltagere.

Teknisk arrangør: De Blaa Busser
Arrangeres af jvshop.dk, medlem af Rejsegarantifonden nr. 2613.

Arrangøren oplyser

Afgang morgen
Kl. 06.30 Esbjerg, museumspladsen
Kl. 07.30 P-plads i krydset v. Scandic i Kolding
Ankomst aften
Kl. 21.00 P-plads i krydset v. Scandic i Kolding
Kl. 22.00 Esbjerg, Museumspladsen

Øl og sodavand kan købes i bussen
Der er kaffe/the ad libitum på busturen

Kontaktperson
Frank Rahn, fra@jv.dk, 7912 4572