The Beatles Forever

#
Fredag den 21. januar 2011 kl. 18:00

Rundvisning i ”The Beatles Forever” med Per Wium, middag i Café Koldinghus og underholdning efter middagen.

Oplev Koldinghus’ store publikumssucces ”The Beatles Forever ”sammen med Per Wium. 

Efter rundvisningen kan du nyde en 2 retters menu i den stemningsfulde restaurant Cafè Koldinghus i slottets kælder. Efter middagen vil Per Wium fortælle anekdoter om The Beatles og du kan deltage i en Beatlesquiz og vinde flotte præmier.

Genneføres ved minimum 25 deltagere.

Program:

18.00-19.30: Velkomsdrink.
Per Wium viser rundt i Beatles-udstillingen og giver gode ideer til oplevelser dér.
Efterfølgende får du mulighed for se udstillingen på egen hånd.

19.30-21.30: 2 retters menu og kaffe i Café Koldinghus.
Efter middagen fortsætter Beatles-snakken med Per Wium. Han fortæller anekdoter om gruppen og spiller en række herlige eksempler på CD. Til sidst en underholdende Beatles-quiz, hvor alle kan være med.

Pris: 465 kr. pr. person. Prisen er inklusiv entré til udstillingen, rundvisning i udstillingen med Per Wium,
velkomstdrink, 2 retters menu i Café Koldinghus med kaffe og underholdning.


Om udstillingen

The Beatles Forever!
Musik, fans og ungdom i 60’erne

Den store efterårsudstilling ”The Beatles Forever!”, der åbnede i september 2010, blev frem til årsskiftet oplevet af flere end 50.000 gæster. Museet fortsætter Beatles-feberen helt frem til 27. februar 2011.

Mange danskere bærer rundt på deres personlige Beatles-historie. Det er noget af det første, man finder ud af, når man træder ind udstillingen. Her viser 22 danskere deres kæreste Beatles-genstand frem og fortæller om deres forhold til The Beatles. Blandt de 22 er f.eks. Cæcile Norby, Per Stig Møller, Nikolaj Koppel og Stig Kreutzfeldt. Tilsammen udgør bidragene en mosaik, der giver et levende indtryk af The Beatles’ indflydelse i samtiden og sidenhen.

På de mere end 800 m2 fortælles The Beatles’ udviklingshistorie fra begyndelsen som rock’n’rollere i Liverpools og Hamborgs forlystelseskvarterer i 1960 til fredsmissonærer og bannerførere for en hel generation. Den fortælling serveres med 100 billeder, blandt andre Astrid Kirchherrs legendariske fotos fra tiden i Hamborg 1960-62. To år senere var The Beatles superstjerner på evig turné, og fra denne fase vises en række hidtil ukendte fotos af den danske rockfotograf Bent Rej, der også har leveret jomfrueligt billedmateriale fra The Beatles’ besøg i København i juni 1964.

Udstillingen går dybt ind i The Beatles’ sangskrivning. Det sker blandt andet ved hjælp af en række interaktive
lyttestationer, hvor man får svar på spørgsmålet om, hvad det var ved The Beatles’ musik, der var så revolutionerende, at den holder så mange år efter. Besøgende med lyst til selv at prøve kræfter med Beatles-musikken kan spille et par omgange med konsolspillet The Beatles Rock Band, der siden 2009 spilles af unge verden over.

Udstillingen går i dybden med den danske Beatles-historie. Fra koncerten i KB-Hallen i 1964 og fra John Lennons og Yoko Onos ”hemmelige” besøg på verdensuniversitetet i Thy i vinteren 1969/70 vises nyt billed- og filmmateriale, herunder fotografen Jørn Kjær Nielsens fotos fra Thy og Karsten Højens (dengang skoleelev i Brovst) eksklusive interview med John Lennon og Yoko Ono, som afspilles i uddrag.
 
Allerøverst i Koldinghus’ Ruinsal handler det om tiden efter The Beatles’ opløsning – og netop nu, hvor gruppen igen er højaktuel: Come Together på Gasværket, myterne om Michael Jackson og Beatles-millionerne samt de mange nye Beatles-relaterede film, der trækker folk i biograferner i disse år.

Og som en krølle på halen får publikum lov til at trække i specialfremstillede Sgt. Pepper-uniformer og træde ind i verdens mest kendte pladecover – i selskab med deres egne idoler. En oplagt fotomulighed – og et minde om Koldinghus’ festligholdelse af et betydningsfuldt jubilæum.

Om Per Wium
Per Wium har været musiker i en række danske bands og han har været programvært - og senere chef - i DR. I dag er han foredragsholder og har speciale i The Beatles og deres musik. Han fortæller om The Beatles og deres musik i mange sammenhænge og med flere samarbejdspartnere. I udstillingen ”The Beatles Forever” på Koldinghus har Per Wium bl.a. lavet alle lyttestationer, hvor han fortæller om The Beatles og deres sange og musik. Per Wium er forfatter til bogen "BEATLES FOR ALLE – en introduktion til gruppens musik", der udkom i august 2010. Her fortæller han om den store   musikalske udvikling hos The Beatles og han kommer flere gange ind  på den spændende relation Lennon/McCartney.


Arrangøren oplyser