Tilbage med Urkraften

#
Torsdag den 9. februar 2012 kl. 16:15

Forebyg stressen - inden den rammer. Lever du efter andres kalender, eller er du selv styrmanden i dit liv?

Vælger du de gale løsninger når du er overbelastet, til trods for at du ved at det ikke nødvendigvis gavner dig i længden? Venter du også på den dag hvor du har 25 timer i døgnet, så du kan komme i gang med træningen? Du vælger junkfood og lange arbejdsnætter, glemmer kæresten og kører for stærkt og råber af andre. Konsekvensen ses på bundlinjen, da kvaliteten i din arbejdsindsats er nedadgående, og du giver andre skylden. Du kan godt se at den er helt gal, ik'?
 
Dr1's Tv-lægen, Peter Qvortrup og Tv2's træningsguru, Jacob Søndergaard, tager dig igennem deres univers, og deler ud med deres bedste hands-on erfaringer med mænd og kvinder, der brænder lyset i begge ender, og ender med ikke at kunne overskue deres liv. De fleste vælger den gale løsning hvis energien er lav og stressen høj; alt for meget træning eller ingen træning, men sandheden er, at den mængde træning du kan håndtere når du er overbelastet, er langt lavere end hvis du er fuldt på toppen. Det starter alt sammen med restitution, kroppens ressourcer skal bygges op inden man begynder at drive rovdrift på dem.
 
Energi og overskud kan kun finde sted, hvis du lever i overensstemmelse med din indre urkraft, følger den 24 timers døgnrytme, og mærker efter hvordan du har det. På workshoppen vil du lære hvordan du lytter efter til din krops behov, således at du kan tilføre præcis den indsats der skal til for at give dig mere energi. Du vil også få mulighed for at få testet dit stressniveau, din fedtprocent, dit blodtryk, din øjenfunktion og dit indtag af kulhydrater/proteiner - før, i pausen og bagefter.
 
På denne workshop får du:

- Lært at teste dig selv, så du altid kan få et hurtigt overblik over om du træder for hårdt på speederen - Effektive forebyggende øvelser du kan lave overalt, som øjeblikkeligt fjerner smerter, sænker stress og giver dig overskud

- Damage Control; hvis skaden er sket, sådan kommer du på benene igen

- Skab fremgang; hvad er det mindste du kan gøre for at få det bedre?

- Værktøjer til at forebygge stressen, inden den rammer dig eller dine medarbejdere

- Redskaber til at sove som en sten 

- Viden om, hvordan du kan være ambitiøs og samtidig sund og stressfri

- Viden til, hvordan du afstemmer belastning og ressourcer

- Sunde og lækre smagsprøver fra Dr. UMAHRO aka BS Castro

- Få testet din sundhed før, i pausen og bagefter - blodtryk, fedtprocent, øjenfunktion, stressniveau og kulhydrat/protein balance.

Pris kr. 425,-


Peter Qvortrup taler om:

Tv-lægen giver dit liv et serviceeftersyn I modsætning til tv-programmer bliver dit liv sikkert ikke genudsendt! Jagten på det perfekte liv er gået ind blandt danskerne. Vi stiller større og større krav til både vores arbejdsliv og vores privatliv, men er du sikker på, at du kan holde til det? Og er det sundt?

Tv-lægen har de advarselstegn, du skal være opmærksom på, med til dig.
Den kommandocentral, der tager alle beslutningerne i livet – også dem, der handler om kost, rygning, alkohol og motion – det er hjernen, og alt for mange danskere har helt urealistiske forventninger til, hvad deres hjerne kan kapere over måneder. Og når hjernen står af, står alt af! Peter vil derfor lære deltagerne at tage andre sider af dem selv mere alvorligt.
Hans indlæg tilsættes en masse humor fra tv-konsultationen, for den slags skulle jo være så sundt. Han har blandt andet det bedste brev med, han nogensinde har fået fra en seer.
 
Jacob Søndergaard taler om:
For topatleter betaler det sig at træne hårdt. Men kan vi bare overføre denne viden til os normale dødelige, som skal have karriere, børnefamilien, vores forhold og sociale univers til at gå op i en højere enhed?

Det handler om den samlede belastning af krop og sind - og dette skal afspejles i vores livsstil. Vores ressourcer skal være i balance med vores indsatser. Ellers går det galt.
 
Toppræstationer antager et væld af former, varigheder og succeskriterier. Det eneste, der altid vil være fælles, er performerens ambitionsniveau. Samt vigtigheden af kroppens samlede form og sundhed; derunder så fine detaljer som hormonbalance, næringsniveauer, søvnkvalitet, motorik, ledbevægelighed og syn.

Dette er hvad Jacob betegner Ressourcelandskabet, og i workshoppen vil Jacob inviterer dig direkte ind i den del der er fundamentet for alt det andet - SØVN.
 
Om Peter:
Peter Qvortrup Geisling er uddannet læge og journalist. Han er DRs læge gennem 13 år og har produceret flere end 500 tv-programmer igennem årene.
 
Om Jacob:
Med sin akademiske baggrund i træningsfysiologi, + 1.800 timers personlige sessions med erhvervsledere, politikere og elitesportsfolk, tager Jacob Søndergaard udgangspunkt i den nyeste og mest afprøvede forskning du kan finde inden for sundhed og fysisk træning. De strategier du vil opleve via Jacob vil være cutting edge.
 
Jacob formår at tage essensen af hvad de bedste trænere i verden gør med atleter, og gør det let tilgængeligt til alle der vil have det fantastisk og opnå imponerende resultater uden at blive stresset.
 
Teknisk arrangør: Speakers Club

Arrangøren oplyser

Forplejning:
Der serveres isvand ved ankomst samt mulighed for frugt og nødder. I pausen er der mulighed for at købe drikkevarer i baren.

Efter hver fyraftens-workshop afholder Speakers Club en social seance i baren, hvor man dels har mulighed for at diskutere aftenens tema og input og eventuelt skabe nye relationer i en afslappet stemning.