Biler, skibe, panser og luftfart – bag facaden

#
Tirsdag den 3. november 2015 kl. 07:00

Ekstra tur. Har du været på charterferie og tænkt på hvad der sker bag kulisserne, der hvor gæsterne ikke har adgang? Eller har du et ønske om at se, hvordan bilfabrikkerne fremstiller biler?

3.-5. november 2015, 3 dg., 2 overnatninger
Dette og meget mere, tilbyder vi til vore abonnenter på denne helt specielle tur, hvor vi også ser, hvordan nogle af verdens største krydstogtsskibe bygges og besøger et af verdens største museer med militært isenkram.

Tirsdag d. 3. november

Kl. 07.00 Afrejse fra Esbjerg
Kl. 08.00 Afrejse fra Kolding Rutebilstation
Kl. 09.00 Afrejse fra Padborg – herfra udrejse via landegrænsen og via Hamborg med frokostpause undervejs til Papenburg nær grænsen til Holland.

Om eftermiddagen besøg på Meyer Werft, et af 3 tilbageværende værfter i verden, som specialiserer sig i krydstogtskibe. Et af Europas største skibsværfter med ca 3.200 medarbejdere i Papenburg og i øvrigt skibsværfter i Rostock og i Åbo, Finland.
Værftet er indrettet således, at besøgsgrupper får et glimrende indtryk af de mange 1000 timers arbejde, der til sidst udmønter sig i en flydende by, med op til 6.000 indbyggere.
Om aftenen hotelindkvartering nær Papenburg. Middag på hotellet.

Onsdag d. 4. november

VW anlagde i 60’erne en fabrik i Emden, hvorfra bilerne let kunne eksporteres ud af Tyskland. 
Emden er i dag Europas 3. største udskibningshavn for biler med over 1 mio. stk. årligt. Siden 1977 er Passatmodellerne fremstillet her i alle varianter inkl. CC og betragtes som ”moderfabrikken”, da der findes flere Passatfabrikker rundt om i verden. 
Her ser vi om formiddagen fabrikken, der med ca. 8.000 medarbejdere er den største arbejdsplads i Tyskland vest for Bremen. Fabrikken har egen havn og 2 togterminaler til omlastning af eksportbiler fra andre fabrikker.
Efter rundvisningen forlader vi Emden og kører mod Bremen med frokostpause undervejs. 
Om eftermiddagen rundvisning på Mercedes—Benz fabrikken i Bremen. Fabrikken stammer fra 1938 og var oprindeligt Borgwardts hovedfabrik – i dag fremstiller ca. 13.000 ansatte 338.000 biler om året af modellerne SL, SLK, C-Class, E-Class Coupé og GLK modellerne.
På en 2 timers rundvisning ser vi produktionen fra køllægning til fødsel – dog ikke lakering.
Besøget slutter sidst på eftermiddagen og vi kører mod Munster syd for Hamborg, hvor vi overnatter. Middag efter indkvartering.

Torsdag d. 5. november

Om formiddagen besøg på Deutsches Panzer Museum, et af verdens største museer for militært isenkram. Det 10.000 kvm store museum udstiller militært udstyr naturligvis primært fra Tyskland inkl. DDR men også våben fra fx Sverige og Israel. 
Sidst på formiddagen fortsætter vi mod Hamborg med frokost undervejs i bussen.
Om eftermiddagen besøger vi Hamborgs lufthavn, som med ca. 15 mio. passagerer er Tysklands 5. største lufthavn. Lufthavnen har 2 terminaler og 2 landingsbaner og kan modtage alle flytyper inkl. Airbus 380. Vi får en orientering om lufthavnen og bliver vist rundt på lufthavnsområdet – besøget slutter af med brandslukning i lufthavnens brandstation.
Efter besøget påbegynder vi hjemrejsen mod Danmark med indkøbspause i Harrislee.

Ca. 19.00 Hjemkomst Padborg
Ca. 20.00 Hjemkomst Kolding Rutebilstation
Ca. 21.00 Hjemkomst Esbjerg

Turen er kun for JydskeVestkystens abonnenter

Priser:
Pris i dobbeltværelse: 3.675,- kr.
Tillæg for enkeltværelse: 400,- kr.

Grundprisen inkluderer:

 Bustransport i 3 dage i.h.t. program
 2 overnatninger i dobbeltværelse inkl. morgenmad
 2 x aftensmad & 1 x frokost som beskrevet
 Alle entreer
 Dansk rejseleder
 Alle obligatoriske afgifter inkl. dansk moms
Grundprisen inkluderer ikke: Yderligere måltider og drikkevarer.

Hotelkvalitet:
Alle værelser med bad/brus, telefon og tv. På hotellerne forefindes restaurant/bar og mødelokaler. God standard uden at være luksus.

Buskvalitet:
4-stjernet langtursbus med luftaffjedring, hvilestole med fodstøtter og klapborde, klimaanlæg, radio/cd-spiller med mikrofon, video/DVD, køkken og toilet.

Arrangør:
Fogt Studie- og Grupperejser i samarbejde med jvshop.dk

Arrangøren oplyser

Dette er en eksklusiv tur med under 30 pladser.

Afgang fra Esbjerg kl. 7.00
Afgang fra Kolding kl. 8.00
Afgang fra Padborg kl. 9.00

Har du spørgsmål kan du kontakte
Frank Rahn, fra@jv.dk, tf. 7912 4572