The Beatles rundvisning

#
Lørdag den 29. januar 2011 kl. 14:00

Museet på Koldinghus markerer 50-året for dannelsen af alle tiders mest succesfulde musikgruppe: The Beatles.

Vi fortæller historien om de fire drenge fra Liverpool, der begyndte i årene omkring 1960 som ukendt fest-band i Liverpools og Hamborgs forlystelseskvarterer og endte i 1970, som ikoner og bannerførere for en hel generation.

Udstillingen fortæller historien om musikken, fankulturen og ungdommen i 1960’erne og trækker linjerne op til i dag, hvor gruppen igen er højaktuel. Hvad er det, der gør The Beatles til noget helt særligt i rockhistorien? Hvad var det, der var anderledes ved The Beatles frem for tidligere og samtidige popidoler? Hvordan ramte The Beatles den danske ungdom? Og hvordan levede mindet om gruppen videre efter bruddet i 1970?

Beatles-historien i samtidige pressefotos
Der findes titusindvis af fotos, der viser The Beatles i alle mulige og umulige situationer. Fotos fra den tidlige begyndelse i Liverpool og Hamborg, hvor The Beatles endnu optrådte med Elvishår og læderjakke, fotos af The Beatles, der bader i fanskarerne, fotos fra de utallige turneer verden over, fotos fra studiet, fotos fra dannelsesrejserne til Indien og fotos fra koncerten på taget af af Apple-hovedkvarteret i London i 1969 - kort før det hele var slut. Vi har sammensat vores helt egen fotosamling, der beskriver højdepunkterne i Beatles-historien fra 1960 til 1970 og som taler deres tydelige sprog om gruppens kolossale kunstneriske, personlige og politiske udvikling.

Arrangøren oplyser

Rundvisningen afsluttes med kaffe og lagkage fra

Café Koldinghus, som er inkluderet i prisen.