Foredrag og Workshop med Bitz og Holm

#
Torsdag den 17. september 2015 kl. 18:00

Sund mad har ikke just stolte gastronomiske traditioner. Oftest fokuseres der på kalorier, fedtprocenter og vitaminindhold. Men behøver sund mad være lig med klidkiks, olieshots og hokus-pokus-helse? Nej, da! Mad og især sund mad skal begejstre og tilfredsstille – ellers er det umuligt at fastholde en sund livsstil.

Christian Bitz og kokken Claus Holm, bygger bro mellem sundhed og smag.

I en underholdende blanding af teori og praksis, slår de køkkenbordet op og får sund mad ned i øjenhøjde. Publikum skal smage, dufte, lytte og selv tilberede små smagsprøver. Så smøg ærmerne op og glæd jer til sundhed for alle sanser.

Program:
17.00 Tapas (for de som har tilkøbt det)
17.30 Dørene åbnes til salen
18.00 Foredrag Christian Bitz
18.45 Publikum tilbereder smagsprøver
i caféen sammen med Bitz og Holm
19.30 Pause kaffe og kage
20.00 Foredrag Claus Holm
20.45 Tak for i aften.

Pris inden 1. september
inkl. 2 x foredrag, workshop og kaffe/kage
Abonnent kr. 295,-
Øvrige kr. 365,-
+ gebyr kr. 15,-

Efter 1. september stiger billetprisen til
Abonnent kr. 345,-/ Øvrige kr. 415,- + gebyr kr. 15,-


Tilkøb tapas tallerken + 1 gl. hvidvin kr. 120,-
Arrangeres i samarbejde med VUC Syd

Christian Bitz
I dette nytænkende og underholdende foredrag giver Christian Bitz publikum en konkret og overkommelig guide til et sundere liv. Deltagerne motiveres til den handling, der giver dem et naturligt forspring i hverdagen og sætter en effektiv stopper for den stigende madfrygt.
En sund livsstil er fundamentet for et velfungerende liv med masser af energi og overskud. Det er der ingen tvivl om. Men Christian Bitz stiller stort spørgsmålstegn ved de normer og kulturer, der efterhånden hærger samfundet, i hjemmet og i selvværdet hos den almindelige dansker, der ikke går stort op i træning, kost og sundhed. Bitz giver med dette foredrag guiden til det sunde liv, der er baseret på helt almindelige råvarer, der helt enkelt bliver til helt almindelig og super lækker (sund) mad, til helt almindelige super travle mennesker – der både skal have karriere, børn og hverdag til at gå op i en højere enhed. Det er samtidig et opgør med selvudnævnte eksperter og sensationshungrende medier, der med fanatisme og forbud har gjort sundhed til et uopnåeligt ideal. Kort sagt: – et underholdende foredrag for helt almindelige mennesker, der gerne vil leve lidt sundere.

Claus Holm
I dette forrygende foredrag mærker deltagerne for alvor Claus Holms glæde ved at sanse og opleve det, som mad kan gøre ved os mennesker. Han lover kant og kærlighed og ingen deltagere går uberørte hjem fra dette foredrag.

For Claus handler det om at spise for at leve – ikke for at overleve. Vi skal træffe de rigtige valg, når det gælder vores mad. Vi skal spise ordentlige varer og lave mad der smager fantastisk. Vi skal kunne huske smagen og væres stolte over at spise den mad vi serverer, fordi den er frisk og ikke kan holde i fem år. Samtidig skal vi være realistiske i forhold til vores sundhed. Alle skal kunne være med – vi skal møde råvarerne i øjenhøjde og med realistiske ambitioner. Som forbrugere skal vi være kritiske og stille krav.
I foredraget tager Claus deltagerne med på en tur gennem sit smagskompas – og de 5 smage. Han fortæller hvordan han bygger maden op, hvordan man nemt og enkelt bruger de varer vi i forvejen kender.
Oplev et forrygende og energisk foredrag fra en kok, der har en uendelig stor kærlighed til maden – og som arbejder ud fra devisen, at vi alle har ret til et ordentligt måltid – uanset økonomisk formåen.

Arrangøren oplyser

Program:
17.00 Tapas (for de som har tilkøbt det)
17.30 Dørene åbnes til salen
18.00 Foredrag Christian Bitz
18.45 Publikum tilbereder smagsprøver
i caféen sammen med Bitz og Holm
19.30 Pause kaffe og kage
20.00 Foredrag Claus Holm
20.45 Tak for i aften.

VIGTIGT medbring: Skål, urtekniv, skeer, skærebræt og evt. forklæde