Wismar & Schwerin Safari

#
Søndag den 28. juni kl. 07.00 til kl. ca. 21.00

Søndag den 28. juni kl. 07.00 til kl. ca. 21.00 Tag med Sort Safari® til hansestæder, svenskerbyen og Unesco verdens kulturarv og oplev historiens dramatiske vingesus.

Tag med på en spændende éndagstur til de to historiske hansestæder, Wismar og Schwerin,  
beliggende i den nordvestlige del af den smukke delstat Mecklenburg-Vorpommern. Oplev 
historiens vingesus i de gamle bydele, der trods ødelæggelser under 2. verdenskrig stadig formår at give et indtryk af fordums rigdom og pragt.

Fra Møgeltønder kører vi med bus sydover med et stop undervejs, inden vi når frem til Wismar, der ligger ved Østersøkysten og kendes helt tilbage fra begyndelsen af 1200-tallet. Allerede i 1280 dannede Wismar sammen med Rostock, Lübeck og Hamburg det vendiske by-forbund, der var en forløber for Hanseforbundet, og som Wismar siden hen blev en vigtig del af. Senere kom byen under svensk styre i mere end 150 år, indtil den svenske stat pantsatte byen. Siden 2002 har Wismars middelalderlige bykerne været anerkendt som UNESCO-verdens kulturarv. Byen bærer stadig præg af briternes bombardement under 2. verdenskrig, og flere store bygningsværker er stadig under restaurering. Midt på den smukke markedsplads ligger byens ældste borgerhus – Alter Schwede – hvor vi spiser en 2-retters frokost.

Efterfølgende går turen videre til Schwerin, hovedstaden i delstaten, der er kendt som byen ved de 7 søer. Her hvor en borg blev opført omkring år 1160 står i dag det smukke Schwerin Slot, der er byens vartegn og idyllisk beliggende på en ø mellem søerne Schweriner See og Burgsee. Turen byder på et museumsbesøg i disse eventyrlige omgivelser på slottet, hvor hertugerne af Mecklenburg-Schwering har resideret, og hvor dronning Margrethes farmor, dronning Alexandrine, voksede op. Der er mulighed for at besigtige hele 3 etager fyldt med kostbare malerier, skulpturer og kunsthåndværk fra det 19. århundrede. Der er efterfølgende mulighed for en spadseretur i den smukke park eller på egen hånd at se lidt nærmere på den gamle bydel, inden turen går tilbage til Møgeltønder.


Info 
Prisen inkluderer: sandwich + kaffe, frokost (2-retters menu), entré, naturvejledning samt bus Møgeltønder t/r.
Varighed: ca. 14 timer
Husk pas og € til drikkevarer


Program 2015:        
•    07.00        Afgang med bus fra p-pladsen v. Schackenborg Slotskro, Slotsgaden 42, 
Møgeltønder, 6270 Tønder
•                Kort kaffepause undervejs
•    11.00        Ankomst Wismar, byrundtur til fods
•    12.30        Frokost (2-retters menu) i Alter Schwede, et af de ældste borgerhuse
i Wismar
•    14.00        Afgang med bus til Schwerin
•    15.00        Besøg på Schwerin Slot
Der vil være mulighed for bytur, kaffe eller lign. på egen hånd 
•    17.30        Afgang fra Schwerin
•    21.00        Forventet afslutning i Møgeltønder

På turen fortæller naturvejlederen med inspiration fra landskab, arkitektur, historie, trediveårs-krigen, svenskertiden m.m. om Wismar og Schwerin

Arrangøren oplyser

Varighed: ca. 14 timer
Husk pas og € til drikkevarer