Flodkrydstogt - Éndagstur

#
Søndag d. 2. august kl. 07.00 - 20.00

Søndag den 2. august 2015 kl. 07.00 - 20.00 Flodkrydstogt - Éndagstur på floderne Stør og Elben samt Kielerkanalen

Fantastisk mulighed for et eksklusivt minicruise på 2 af Nordtysklands store floder samt Kielerkanalen. Vores sørejse starter i Holstens ældste by, Itzehoe, der ligger direkte ved floden, Stør, og i sin tid var et vigtigt stop på Oksevejen. Her lå i fordums tid flere borge, bl.a. grev Egberts borg, der skulle beskytte Frankerriget mod danernes angreb. I 1238 fik byen købstadsrettigheder og hørte frem til 1864 til Kongeriget Danmark.

Vi sejler med Adler Princess herfra mod vest ad den snoede flod, Stør, gennem det smukke, historiske landskab, hvor fisken stør i tidligere tider spillede en hovedrolle. Størfiskeriet tilhørte den danske konge, og der blev tjent store summer på størens dyre og eftertragtede æg – kaviar. Turen tager os gennem Stør-dæmningen ud i Elben, der er en af Tysklands største og mest betydningsfulde floder, og som er stærk trafikeret med store skibe på vej ind mod havnen i millionbyen Hamburg. Vi sejler mod Elbens udmunding i Nordsøen og skal p.g.a. tidevandet gennem sluserne ved Brunsbüttel for at komme ind på Kielerkanalen, som tyskerne kender som NOK. Kanalen blev indviet i 1895 og afløste dermed den tidligere passage gennem Ejderen og Ejderkanalen. Vores krydstog slutter i Rendsburg, en af Danmarks gamle højborge.

Sort Safari® kan sammen med JydskeVestkysten tilbyde dette flotte flodkrydstogt, en sørejse i fortid og nutid på første klasse. Vi følger – som støren – floderne gennem flotte landskaber, sluser og dæmninger og enden turen i verdens mest trafikerede kunstige vandvej, alt imens der undervejs serveres en dejligt brunchbuffet og hen på eftermiddagen et overdådigt kagebord.

Glæd dig til et helt særligt minicruise med fortællinger om konger, hertuger, guld og kaviar, ur-fisken stør, tidevand, marsk- og kogslandskabet samt beretninger om livet ved og på floderne i et spændende natur- og kulturområde.
 
Program:
• 07.00  Afgang med bus fra Møgeltønder
• 09.45 Ankomst til Itzehoe
• 10.00 Afgang med skibet Adler Princess
  Sejltur på floderne Stør og Elben samt Kielerkanalen (NOK)
• ca. 11.00 Luksus Brunch Buffet
• ca. 15.00 Kaffe/Kage Buffet
• 18.00 Ankomst til Rendsburg (Obereiderhafen)
• 18.10 Bus tilbage til Møgeltønder
• ca. 20.00 Afslutning i Møgeltønder

Info
Prisen inkluderer: sejlads. frokostbuffet, kaffe/kage, bus fra Møgeltønder t/r samt naturvejledning
Varighed: ca. 13 timer
Der kan forekomme forsinkelser p.g.a. skibstrafikken på NOK.
HUSK PAS og € til drikkevarer.

Skulle turen undtagelsesvis blive aflyst af Adler-Schiffe (storm som lukker sluserne) gennemføres en alternativ tur med be-søg i Bergenhusen, Friedrichstadt m.v.

Pris pr. deltager: 1.075 kr.
JV abonnenter: 985 kr.

Arrangøren oplyser

Varighed: ca. 13 timer
Der kan forekomme forsinkelser p.g.a. skibstrafikken på NOK.
HUSK PAS og € til drikkevarer.