Sommer Søndag på Valdemars Slot

#
Søndag den 12. juli 2015 kl. 07.00 – kl. 19.30

Med inspiration i søslaget i Køge bugt og søhelten Niels Juel samt jægeren og etnografen Børge Hinsch, Elvira Madigan og Sixten Sparre er der blevet iscenesat en SAFARI til Valdemars Slot

Turen starter med bus fra Møgeltønder med opsamling i Kolding og videre til Svendborg, hvorfra vi sejler med veteranskibet MS Helge gennem Svendborgsund til Valdemars Slot, hvor vi nyder frokosten i slottets restaurant. Bag de gamle tykke mure i den store hovedbygning venter et utal af spændende oplevelser. Når man kommer op ad den statelige hovedtrappe, træder man ind i en anden verden, hvor den historiske atmosfære tager gæsten på en rejse tilbage til fordums tid, hvor prinser og prinsesser, baroner og baronesser bevægede sig rundt i de imponerende omgivelser. Her er flotte gobeliner, franske tapeter, smukt stukkatørarbejde, portrætmalerier og masser af familieklenodier.

I hovedbygningens øverste stokværk, hvor pigeværelserne engang lå, danner de nu fritlagte tømmerkonstruktioner fra Chr. 4.´s tid baggrund for en helt særlig oplevelse. Børge Hinsch (1915 – 1995), hvis jagttrofæer og etnografika udgør størstedelen af samlingen på Jagt- og Trofæmuseet, nærede en stor interesse for natur, kultur og storvildtjagt, og hjembragte i sit 80 år lange liv de mest utrolige genstande fra stort set alle verdensdele. Udover de mange spændende og flotte jagttrofæer er det en helt særlig oplevelse at gå rundt og se på de mange anderledes kulturgenstande, der med fantasiens magt giver et lille, men godt billede af utallige fremmede folkeslags hverdag og liv. 

Før hjemturen sluttes der af med kaffe og kage i restauranten eller æblehaven.


Info
Prisen inkluderer: sejlads, entré, frokost, kaffe/kage og naturvejledning samt bus Møgeltønder t/r,
Varighed: ca. 12 timer
Husk penge til drikkevarer 

Program 2015:
07.00 Mødested p-pladsen v. Schackenborg Slotskro, Slotsgaden 42, 6270 
Tønder
08.20 Opsamling Kolding, samkørselsplads Kokholm 6000 Kolding (lige før 
Hotel Scandic)
09.45 Ankomst Svendborg Havn 
10.00 Sejltur med MS Helge til Valdemars Slot
11.15 Frokost 
12.45-14.15 Rundvisning på Slottet 
16.00 Kaffe/te og kage
17.00 Retur til Møgeltønder
19.30 Ankomst Møgeltønder

På turen fortæller naturvejlederen om søslaget i Køge bugt, søhelten Niels Juel, Børge Hinsch samt om Valdemars Slot og det sydfynske øhav.

Pris pr. deltager: 945 kr.
JV abonnenter: 875 kr.


Arrangøren oplyser

Prisen inkluderer: sejlads, entré, frokost, kaffe/kage og naturvejledning samt bus Møgeltønder t/r,
Varighed: ca. 12 timer
Husk penge til drikkevarer