HelgolandSafari

#
Onsdag den 15. juli 2015 kl. 06:15

Tag med Sort Safari® og JydskeVestkysten til Helgoland, den røde sandstensklippeø i Nordsøen. Efter sejladsen i Helgoland Bugt, besøges det flotte fuglefjeld, med over 20.000 ynglefugle. Suler, lomvier og rider sætter sit præg på dette fugle-eldorado, der kan opleves uvirkeligt tæt på.

Helgoland er en helt speciel ø, så Sort Safari® og JydskeVestkysten inviterer til en heldagstur med et specielt program. Det er rederiet Cassen Eils, der sørger for, at vi fra fastlandet får en dejlig sejltur til klippeøen i Helgoland Bugt. Der bliver besøg ved fuglefjeldet, hvor der er over 20.000 ynglefugle, især suler og lomvier sætter præg på dette fugle-eldorado. Normalt skal man meget længere mod nord i Nordatlanten for at opleve et tilsvarende fugleliv, og så tæt på, som på Helgoland, kommer man næppe noget andet sted.

Helgoland har en spændende historie, der også rummer danske elementer, ligesom øen har været hjemsted for sørøvere, og under 2. verdenskrig forsøgte de allierede at bombe øen væk. Helgoland er toldfrit område og opholdet på øen byder også på tid til at slå en god handel af!

Skulle turen undtagelsesvis blive aflyst af Cassen Eils (p.g.a. storm i Nordsøen) gennemføres en alternativ tur på Ejdersted-halvøen bl.a. med besøg ved Ejderdæmningen.

Info
Prisen inkluderer: morgenmad på udturen (kaffe og rundstykker), en lettere fiske- eller svinekødsanretning på hjemturen, sejlads, samt bus fra Kolding/Haderslev t/r.
Praktisk fodtøj og overtøj efter årstiden.
Medbring gerne en kikkert.
Forventet hjemkomst: kl. ca. 21.00.
Husk pas og € til aftensmad, frokost, drikkevarer og evt. indkøb på øen.


Program 2015:
• 06.15 Afgang med bus fra Kolding
• 06.45 Opsamling ved Haderslev
• 09.20 Ankomst til Büsum/Helgoland Kai
• 09.30 Afgang med Reederei Cassen Eils
Morgenmad og sejltur gennem Nordsøen til Helgoland
• 12.00 Ankomst til Helgoland, rundtur på fuglefjeldet ca. 2,5 time, herefter
byrundtur / indkøb på egen hånd
• 16.00 Afgang fra Helgoland
Aftensmad (fisketallerken) ekskl. drikkevarer
• 18.30 Ankomst til Büsum/Helgoland Kai
• 18.30 Afgang med bus
• ca. 20.30 Haderslev
• ca. 21.00 Kolding

På turen fortæller naturvejlederen om landskabet og fuglene samt Helgolands spændende historie, der også rummer danske elementer. Der er indlagt tid på egen hånd på øen, så der er mulighed for at slå en god handel af.

Teknisk arrangør: Sort Safari og jvshop.dk

Arrangøren oplyser

Mødestedet fremgår af din billet.
Husk pas og € til drikkevarer og evt. indkøb.
I tilfælde af aflysning på grund af storm gennemføres et alternativt tur på Ejdersted-halvøen bl.a. med besøg ved Ejderdæmningen.
Forventet hjemkomst ca. kl. 21.00.