KongeSafari på øen Hooge 02.05.2015

#
Lørdag den 2. maj 2015 kl. 07:30

I kongens fodspor i det tyske Vadehav. Eksklusivt besøg på den lille ø, Hooge, der oprindelig var dansk. Turen foregår med bus, skib og hestevogn, en rejse i kong Frederik VI fodspor. Hooge og Vadehavet omkring er kendt for sit specielle fugle- og planteliv.

Lørdag den 2. maj 2015 kl. 07.30 – 18.30 

JydskeVestkysten og Sort Safari® tilbyder i samarbejde med Adler-Schiffe en spændende éndagstur til det tyske Vadehav med eksklusivt besøg på den lille ø, Hooge, der oprindelig var dansk. Turen foregår med bus, skib og hestevogn, en rejse i kong Frederik VI fodspor. Kongen var i 1825 på Hooge for at bese skader efter storm og måtte blive en dag ekstra på grund af en ny storm. Øens fornemmeste frisiske stue, hvor kongen overnattede, hedder derfor ”Kongestuen”. Den indgår selvfølgelig i dagens program sammen med et besøg i den ganske lille kirke. Transporten på øen foregår, som for kongen, med hestevogn. Hooge og Vadehavet omkring er kendt for sit specielle fugle- og planteliv. Der er mange knortegæs på øen i april.

Der er busafgang fra Møgeltønder. På turen gennem marsken til Nordstand fortæller naturvejlederen om den spændende Vadehavshistorie med stormfloder, konger og digegrever. Vi sejler med rederiet Adler-Schiffe. På turen i Vadehavet kan vi komme tæt forbi sæler og fugle, og der serveres morgenkaffe undervejs.
På Hooge har vi et 5 timers ophold, så der er god tid til at opleve specielle natur og kultur. Hooge er kun 5,6 km2 og har ca. 100 beboere. Øen er kendt for sine specielle huse placeret på jordhøje, værfter, som sikrer mod høje storm-vandstande, men øens øvrige områder bliver overskyllet mange gange årligt. På øen serveres en typisk frisisk frokost. Hjemturen foregår med den lokale færge til fastlandskysten ved Schlüttsiel, hvor vi bliver hentet af bussen og kørt tilbage til Møgeltønder, forventet ankomst ca. kl. 18.30.

Info
Prisen inkluderer: sejlads, morgenkaffe, frokost, transport, entré samt bus Møgeltønder t/r.
Varighed: ca. 11 timer
Husk pas og € til drikkevarer

Skulle turen undtagelsesvis blive aflyst af Adler Schiffe gennemføres en alternativ tur på Ejderen og Eiderstedt.

Program 2015:
• 07.30 Afgang med bus til Nordstrand / Hafen Strucklahnungshörn.
Bustur gennem marsken, naturvejlederen fortæller om stormhistorien
• 09.15 Afgang med Adler-Schiffe ud i det tyske Vadehav.
Morgenkaffe om bord
Vi sejler forbi bl.a. en sælbanke og andre øer i Vadehavet
• 10.25 Landgang på Hooge
Rundtur i hestevogn på øen, ca. 2 timer, besøg i kirken og i museet ”Kongestuen”
• Frokost på øen
• 15.45 Afgang med færgen WDR til Schlüttsiel
• 17.15 Bus retur til Tønder
• ca. 18.30 Afslutning i Møgeltønder

Teknisk arrangør: Sort Safari og jvshop.dk

Arrangøren oplyser

Mødestedet oplyses på billetten.
Husk at medbringe pas, varmt og praktisk tøj,
gerne en kikkert samt € til drikkevarer.