Bag Facaden Clement og DR koncertsalen

#
Mandag den 27. april 2015 kl. 08:15

Spekulerer du somme tider på, hvem det egentlig er, der klapper fra publikumssiden, når der vises direkte tv?Kom bag facaden på DR-koncerthuset og DR-Byen med skræddersyet rundvisning, hvor vi slutter dagen som publikum i tv-udsendelsen "vi ses hos Clement"

Hver mandag fra den 9. februar til den 4. maj – dog med en pause 2. påskedag mandag den 6. april – sætter den hurtigt-snakkende tv-vært nogle af hovedpersonerne i den aktuelle nyhedsstrøm stævne i DR Byens studie 6, og den udsendelse kan du overvære fra første parket.

Udsendelsen bliver et underholdende punktum for en spændende dag, der byder på en spektakulær rundtur til nogle af hovedstadens seværdigheder, et interessant besøg på Politimuseet samt skræddersyet rundvisning i DR Byen, før du efter lidt mad og drikke i publikumsfoyeren kan tage del i opvarmningen til udsendelsen og bagefter være med i direkte tv, som det tager sig ud fra tilskuerpladserne.

Men dagen starter med turen tværs over landet, hvorefter du ser nogle af hovedstadens seværdigheder, før bussen lander ved Politimuseet. Her deles deltagerne i to mindre grupper. Den ene kommer på en byvandring, der bl.a. indeholder fortællingen om Danmarks eneste seriemorder, Dagmar Overbye, den italienske rygsæksrejsende og hypnosemordene.

Imens vises den anden gruppe rundt inde på museet af tidligere politibetjente, der både fortæller om politiets historie, de aktuelle udstillinger og deres egne oplevelser fra tiden i korpset. Her er der nok at se på i bl.a. de faste udstillinger, der omfatter episoder fra dansk kriminalhistorie såsom Hipo, hypnosemordene, gentlemantyven August Lorentzens historiske flugt fra Horsens Statsfængsel juleaften 1949, drabet i nordjyske Tolne, Wolsing-sagen og ikke mindst den nyere og banebrydende teknik med brugen af dna i nutidens politiarbejde.

Navnlig det sidste er et aktuelt emne, og museet håber, de nyeste udstillinger kan give besøgende et godt indtryk af, hvor vigtigt dna er i det daglige arbejde – og dermed også et tidssvarende indblik i politiets arbejde. Ikke mindst set i lyset af at den nye teknologi også kan hjælpe med at opklare hidtil uopklarede sager. På den måde forbindes nutidig og historisk efterforskning og politiarbejde.

Efter rundvisningerne bytter grupperne plads, så alle både kommer rundt på museet og på byvandring.

Efter besøget går turen videre til et helt unikt besøg i DR Byen med fokus på koncertsalen, hvor du får indblik i, hvad der foregår bag kulisserne i et af verdens smukkeste koncerthuse. En rundvisning i DR Koncerthuset er et besøg i et af Danmarks største medie- og kulturhuse - en enestående bygning med en storslået koncertsal tegnet af arkitekten Jean Nouvels, hvis idéer om og visioner for huset, du også hører om.

Koncertsalen er opført som en arenascene med plads til 1800 publikummer placeret både foran, rundt om og bagved orkesteret. Oplevelsen af at man som publikum slår kreds om orkesteret og kan se sine medpublikummer, gør koncertoplevelsen til noget ganske særligt. Lyden er også i verdensklasse – udtænkt af japaneren Yasuhisa Toyota, som regnes for en af verdens bedste akustikere. Han har dannet par med Jean Nouvel på byggeriet og sikret enestående lydforhold, så æstetik og akustik går hånd i hånd og skaber rammerne for mange store oplevelser og koncerter.

På turen besøger vi også det store foyerområde samt de tre øvrige sale: Studie 2, Studie 3 og Studie 4, der har hver et enestående design.

Der er ikke en fast ruteplan for rundvisningen, som derfor tager højde for ensemblernes og produktionernes prøver.

På busturen til Sjælland er der politisk quiz. Der er præmie til vinderne, som offentliggøres på hjemturen.

Program – mandag den 27. april (ca. tider)
Der er kaffe/the ad libitum på busturen frem og tilbage

Kl. 08.15 Esbjerg, Museumpladsen
Kl. 09.15 P-plads i krydset v. Scandic Kolding.
Kørsel til København,quiz, inkl. rundstykke og
kaffe i bussen
Kl. 11.30 Frokost på restaurant på Sjælland
Kl. 13.30 Rundvisning på Politimuseum i København (2 x 1,5 time)
1 byvandring, hvor vi ser gerningssteder, guided af tidligere
politibetjent
1 rundvisning på Politimuseum af tidligere politibetjent
Kl. 17.00 DR-KONSCERTSALEN - unik rundvisning
KL.18.15 SPECIEL skræddersyet rundvisning i DR-BYEN
Inkl.sandwich og forfriskning
Kl. 20.00 "Vi ses hos Clement" - publikum til live udsendelsen
Kl. 21.00 Afgang fra København, vinderne af quiz afsløres.
Der er lækker sandwich på hjemturen.
Kl. 23.30 Ankomst P-plads i krydset v. Scandic Kolding
Kl. 00.30 Ankomst Esbjerg, Museumspladsen

En lille vigtig ting: Der er en del gåture undervejs - så man må være godt gående for, for at få det fulde udbytte af turen.


Pris JV Abonnement kr. 1.095,-
+ gebyr kr. 15,-
MAX. 4 billetter pr. abonnent.

Prisen er inkl.
Kaffe/the ad libitum i bussen
Bus og broafgift
Rundstykke, kaffe/te ad libitum i bussen
Alle entrebilletter er inkl.
Lækker sandwich på hjemturen
Frokost på restaurant på Sjælland
Skræddersyet rundvisning med guide i DR-BYEN
- inkl. sandwich og forfriskning
Rundvisning på Politimuseum af tidl. politibetjente
By-rundvisning til gerningssteder af tidl. politibetjente
Deltagelse som publikum hos "vi ses hos Clement"
Sandwich og forfriskning inden

Teknisk arrangør:
Jvshop.dk - medlem af Rejsegarantifonden nr. 2528.

OBS Turen er for JydskeVestkystens abonnenter - Turen gennemføres ved min. 40. deltagere.

Arrangøren oplyser

Afgang morgen
Kl. 08.15 Esbjerg, Museumspladsen
Kl. 09.15 P-plads i krydset v. Scandic i Kolding
Ankomst aften
Kl. 23.30 P-plads i krydset v. Scandic i Kolding
Kl. 00.30 Esbjerg, Museumspladsen

Øl og sodavand kan købes i bussen
Der er kaffe/the ad libitum på busturen