Ole Bornedal

#
Onsdag den 18. marts 2015 kl. 19:00

1864 – Danmarks største filmprojekt. Fra ide til gennemførelse

Tom Buk-Swientys bøger omkring Slaget på Dybbøl – har indenfor de sidste år, skabt enorm interesse for den del af Danmarkshistorien, som på mange måder danner fundament for den folkesjæl danskerne besidder i dag. Ole Bornedal har med disse bøger som research-grundlag – skabt Danmarkshistoriens hidtil største filmprojekt. En kærlighedshistorie, som danner rammen omkring de groteske politiske forhold som kastede Danmark ud i en vanvittig krig.

Onsdag den 18. marts 2015 kl. 19.00 på Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Abonnent kr. 175,-
Øvrige kr. 225,-

Abonnent inkl. tapas kr. 275,-
Øvrige inkl. tapas kr.325,-
+ gebyr kr. 15,-

I foredraget vil Bornedal på underholdende vis, fortælle om filmkunsten – om rejsen fra ide til manuskript – fra manuskript til film. Hans årelange erfaring indenfor Film og TV – vil tage os på en rejse fra Nattevagten, til Vikaren, til Dina over USA og Hollywood, arbejdet med Stjernerne – og hjem igen – tilbage til 1864. En fortælling om ikke bare Bornedals egen lidenskab og passion for filmkunsten – men også om hans karakterer i filmene, der ofte spejler det samme – i begejstring over livet på trods af alle krige og dæmoner.

_____________________________________________________________

Ole Bornedal er en af landets mest succesfulde filminstruktører – han slog for alvor sit navn fast med succesen “Nattevagten” (1994) og mens han ventede på, at den amerikanske udgave af filmen skulle blive færdig, kastede han sig ud i rollen som producer på filmen “Mimic” (1997).
Ole Bornedal debuterede i 1993 med tv-filmen “Masturbator” og blev samme år udnævnt til fiktionschef på Danmarks Radio (en stilling han sagde op efter successen med “Nattevagten”). Han har en lang og bemærkelsesværdig karriere indenfor tv og radio bag sig. Han kom til radioen i 1981, hvor han bl.a. skabte satiriske montager og radioprogrammer. Senere har Ole Bornedal været både manuskriptforfatter og instruktør på de kendte tv-shows “Under Uret” og “Fluen”, samt på tv-filmene “Et sted på jorden” og “Charlot og Charlotte”. En af de seneste successer er den stort anlagte “I am Dina” (2002). Ole Bornedal er desuden benyttet som sparringspartner og rådgiver hos både ministre og Danmarks Turistråd, når det kommer til turismen i Danmark.

Præsenteret i samarbejde med Social- og Sundhedsskolen i Esbjerg
 

 

Arrangøren oplyser

Mulighed for at købe øl, vand og vin.
Der er spisning fra kl. 17.30, såfremt man har tilkøbt tapas