Rasmus Tantholdt og Thomas Kristensen

#
Tirsdag den 9. december 2014 kl. 19:00

BEMÆRK ny dato, pga. at Rasmus Tantholdt er sendt til Syrien. Livet under himlen og ved fronten. Oplev TV2 korrespondant Rasmus Tantholdt og F16 Jagerpilot Thomas Kristensen, når de fortæller om livet i verdens brændpunkter.

Tirsdag den 9. december kl. 19.00 hos VUC Syd i Haderslev

Program, ca. tider
Kl. 19.00 Thomas Kristensen
Kl. 20.00 Pause
Kl. 20.30 Rasmus Tantholdt
Kl. 21.30 Tak for i aften

Spisning fra kl. 17.30
Menu: Coq au vin med svampe, perleløg, croutons og persille.

Rasmus Tantholdt - Mit liv som krigsreporter

Journalist Rasmus Tantholdt er Danmarks yngste krigskorrespondent.
Han har specialiseret sig i at rejse i kriseområder som Irak og Mellemøsten for TV2. Når han er i marken, koster det op mod 25.000 kroner om dagen at beskytte ham. Hør Rasmus Tantholdt fortælle om sine spændende, rørende og indimellem voldsomme oplevelse fra verden, der er hans arbejdsplads.

Om de situationer, hvor han troede, at han skulle dø, om sine venskaber med muslimerne, og om de mange etiske overvejelser og svære dilemma, han står over for hver gang han er af sted.
Rasmus Tantholdt blev uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i juni 2000 og blev samme år ansat på TV2. Han er pt. på TV2 News.

Thomas Kristensen - Foredrag om tilværelsen som jagerpilot.

Et liv under himlen
Vil du ind i broderskabet og hjertet af en dansk jagereskadrille?
Vil du høre om jagerpilotens tilværelse, også når han med kort varsel skal forberede et afskedsbrev til familien?
Vil du tæt på Flyvevåbnets operationer i krig, herunder Libyen?
Så book en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter, kaptajn Thomas Kristensen, MET, til et særdeles medrivende foredrag om livet som jagerpilot og det danske Flyvevåbens indsats i Libyen. Thomas Kristensens åbenhjertige fortælling om de personlige oplevelser og overvejelser ved at skulle gå i krig som giver stof til eftertanke hos tilhøreren.

________________________________________________________________

Thomas Kristensen (f. 1969), med flyvernavnet MET, er opvokset på Amager. Han blev student fra Tårnby Gymnasium i 1988, og påbegyndte efterfølgende en Reserveofficers uddannelse i Hæren. Efter en tur på Sergentskolen i Sønderborg og løjtnantsskolen i Oksbøl endte han som Delingsfører ved Gardehusarregimentet. Det var her han i efteråret så en plakat for ”Pilot i Forsvaret”, som fik ham til at søge Jagerpilotuddannelsen ”inden han blev en gammel mand og fortrød det”.
I 1991 startede han på Flyveskolen på Avnø. Efter 13 måneder på Sheppard Airforce Base i Texas, graduerede han fra Euro Nato Joint Jet Pilot Training (ENJJPT) med klasse 93-05.
Han kunne for første gang sætte sig i cockpittet på F-16 i 1993. Siden da har han fløjet små 3000 timer i henholdsvis ESK723, ESK726 og efter F-16 nedlukning på Aalborg, ESK727 på Skrydstrup. Han har deltaget i operationer på Balkan, i Afghanistan og nu senest i Libyen.
Ved siden af uddannelser i forsvaret har han også en Master Practitioner i NLP (Neuro-linguistic programming), og har siden 2006 været tvillingefar.
 

 

Arrangøren oplyser