HelgolandSafari & Fuglefjeld

#
Lørdag den 12. juli 2014 kl. 07:00

JydskeVestkysten og Sort Safari® inviterer til en heldagstur med busafgang fra Møgeltønder og sejlads til klippeøen Helgoland.

Helgoland er en helt speciel ø, så Sort Safari® og JydskeVestkysten inviterer til en heldagstur med et specielt program. Der er busafgang fra Møgeltønder kl. 07.00 og hjemkomst kl. ca. 20.30. Det er rederiet Cassen Eils, der sørger for, at vi fra fastlandet får en dejlig sejltur til klippeøen i Helgoland Bugt. Der bliver besøg ved fuglefjeldet, hvor der er over 20.000 ynglefugle, især suler og lomvier sætter præg på dette fugle-eldorado. Normalt skal man meget længere mod nord i Nordatlanten for at opleve et tilsvarende fugleliv, og så tæt på, som på Helgoland, kommer man næppe noget andet sted.
Helgoland har en spændende historie, der også rummer danske elementer, ligesom øen har været hjemsted for sørøvere, og under 2. verdenskrig forsøgte de allierede at bombe øen væk. Helgoland er toldfrit område og opholdet på øen byder også på tid til at slå en god handel af!

Skulle turen undtagelsesvis blive aflyst af Cassen Eils (p.g.a. storm i Nordsøen) gennemføres en alternativ tur på Ejdersted-halvøen bl.a. med besøg ved Ejderdæmningen.

Info
Prisen inkluderer: morgenmad på udturen (kaffe og rundstykker), en lettere fiske- eller svinekødsanretning på hjemturen, sejlads, overnatning m. morgenmad samt bus fra Møgeltønder t/r.
Praktisk fodtøj og overtøj efter årstiden.
Medbring gerne en kikkert.
Forventet hjemkomst: kl. ca. 20.30.
Husk pas og € til aftensmad, frokost, drikkevarer og evt. indkøb på øen.


Program 2014:
• 07.00   Afgang med bus fra Møgeltønder
• 09.20  Ankomst til Büsum/Helgoland Kai
• 09.30  Afgang med Reederei Cassen Eils
   Morgenmad og sejltur gennem Nordsøen til Helgoland
• 12.00  Ankomst til Helgoland, rundtur på fuglefjeldet ca. 2,5 time, herefter
   byrundtur / indkøb på egen hånd
• 16.00  Afgang fra Helgoland
   Aftensmad (fisketallerken) ekskl. drikkevarer
• 18.30  Ankomst til Büsum/Helgoland Kai
• 18.30  Afgang med bus
• ca. 20.30  Afslutning v. p-pladsen i Møgeltønder

På turen fortæller naturvejlederen om landskabet og fuglene samt Helgolands spændende historie, der også rummer danske elementer. Der er indlagt tid på egen hånd på øen, så der er mulighed for at slå en god handel af.

 

Arrangøren oplyser

Mødestedet fremgår af din billet.
Husk pas og € til drikkevarer og evt. indkøb.
I tilfælde af aflysning på grund af storm gennemføres et alternativt program med besøg på Nordstrand m.v.
Forventet hjemkomst ca. kl. 21.00.