Kongernes Nordsjælland

#
Torsdag den 3. juli 2014 kl. 05:30

Kongeslotte og kongegrave. Kongefamiliens liv er spændende – og har været det i 1000 år. Besøg den nuværende kongefamilies hjem på Fredensborg, kom ind på Christian d. 4’s smukke Frederiksborg Slot og se til sidst Roskilde Domkirke og de mange kongegrave. Eksklusiv: Kun for JydskeVestkystens abonnenter.

Inkl. 3 guidede rundvisninger á 1,5 - 2 timer og frokost mm.

Koncerndirektør ved Syddanske Medier, Christian Lund Jepsen, deltager som repræsentant fra JydskeVestkysten.

Fredensbrog Slot, guidet rundvisning – 2 timer.
Oplev regentparrets mest benyttede residens. Kun i juli og starten af august hvert år, er det muligt for offentligheden at besøge et af Dronningens yndlingsslotte.
Slottet er bygget som et lille sommerslot efter ønske fra Kong Frederik IV og rundvisningen tager afsæt i fortælling om Frederik IV og Frederik V og Kongehuset i dag.

Fredensborg Slot er regentparrets residens i forårs- og efterårsmånederne, og Kancellihuset er siden 2004 Kronprinsparrets residens på Fredensborg. Det prægtige vidtforgrenede slotsanlæg er opstået trinvis gennem 1700-tallet under medvirken af århundredets bedste danske arkitekter.

Den guidede rundvisning vil bringe os til slottes sale og rum, den kongelige kirke, den reserverede have, orangeriet og den historiske barokhave.

Kongelig dag på Christian IV’s slot, Frederiksborg Slot – guidet rundvisning - 1,5 time.
Kom med på en kongelig rundvisning på Christian 4’s pragtslot og bliv meget klogere på både Christian IV, hans slot og den danske kongerække. På rundvisningen hører vi historien om den berømte konge og besøger slottets betagende pragtrum. I slottets smukke stuer kan man stå ansigt til ansigt med mange af Christian IV.s forgængere og efterfølgere på den danske trone.

På rundvisningen bliver der rig lejlighed til at beundre de smukke portrætter, mens vi hører nogle af de spændende historier, den danske kongerække gemmer på.

Roskilde Domkirke, guidet rundvisning – 1,5 time.
På den guidede rundvisning, hører vi om de 39 konger og dronninger, der er begravet i Roskilde domkirke – fra Harald Blåtand o. 940-986 fra til Frederik IX 1947 – 1972.

Vi ser bl.a. Christians I’s kapel, oprindeligt kaldt Helligtrekongers kapel. Kongens formål med kapellet var at gøre det til samlingssted for en ridderorden, han indstiftede i virkeligheden begyndelsen til den berømte Elefantorden.
Vi ser det overdådige Kongepulpitur, orglet, prædikestolen og meget mere.

Roskilde Domkirke er en attraktion i verdensklasse og fyldt med fantastiske fortællinger fra Danmarkshistorien. Domkirken er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og er en af 12 danske attraktioner, der har fået tre stjerner i Michelinguiden.

Program:
Afg. Esbjerg, museumspladsen                05.30
Afg. Vejen, P-plads v. McDonalds           06.00
Rundstykke kaffe/the i bussen
Fredensborg Slot, rundvisning                10.00 - 12.00
Frokost, rest. Leonora                             12.30
Frederiksborg Slot, rundvisning             13.30 - 15.00
Afg. mod Roskilde                                  15.15
Roskilde Domkirke, Rundvisning           16.30 - 18.00
Afg. hjem                                                 18.15
Sandwich i bussen på hjemturen
Ankomst Vejen                                        20.30
Ankomst Esbjerg                                     21.00


      

Arrangøren oplyser

Turen er inkl. bustranport, fri kaffe/the i bussen, rundstykke til morgenmad, frokost på restaurant Leonora (på Frederiksborg Slot) ekskl. drikkevarer, alle entré- og guideudgifter, samt sandwich i bussen på hjemturen.
Øl og vand kan købes i bussen.