Thomas Ratsack

#
Onsdag den 16. november 2011 kl. 19:00

Jæger – en elitesoldat fortæller om sit livs missioner.

Thomas Rathsack er en af Danmarks højest dekorerede soldater.

Oplev ham den 16. november kl. 19:00 på Godset i Kolding
Pris kr. 147,-

Efter en række hemmelige operationer i Afghanistan modtog han sammen med sin enhed fra Jægerkorpset en af de fineste militære udmærkelser, Presidential Unit Citation, som tildeles soldater, der har udvist helt usædvanligt heltemod ansigt til ansigt med fjendtlige tropper. Det skete i al ubemærkethed da Jægerkorpset ikke fortæller vidt og bredt om sine operationer.

 

Bemærket blev til gengæld Thomas Rathsacks historie, da han skrev en afslørende bog om tiden som elitesoldat; udgivelsen rystede forsvaret og endte med at koste forsvarsministerens spindoktor og Danmarks forsvarschef deres stillinger. Thomas Rathsack selv blev sigtet for at røbe militære hemmeligheder, og denne aften får vi historien fra manden selv - også om de menneskelige omkostninger, sagen har haft for ham.

Men først og fremmest vil Thomas Rathsack, der i dag er ex-jæger, fortælle om sine år i Jægerkorpset. En tid, der har bragt ham i nærkontakt med det seneste årtis store internationale konflikter. Et foredrag om og med en soldat, som i modsætning til en række kendte jægersoldater, faktisk har været i krig.

 

Foredraget er arrangeret af FOF Kolding

 

Arrangøren oplyser

Teknisk arrangør:
FOF Kolding