Herretur med vennerne

#
Onsdag den 18. juni 2014 kl. 17:00

Få et fascinerende blik ind under motorhjelmen på jagerpiloten, PET-chefen og krigsreporteren. Thomas Kristensen, Hans Jørgen Bonnichsen og Steffen Kretz fortæller levende om en tilværelse, der lægger sig i kølvandet på dramatiske begivenheder.

Onsdag den 18. juni hos Bent Pedersen i Esbjerg.

Program, ca. tider
Kl. 17.00 – Mulighed for prøvekørsel og udstilling af flere bilmærker
Kl. 18.00 – Registrering
Kl. 18.15 – Velkomst ved konferencier: JydskeVestkystens lokalredaktør i Esbjerg, Christian Friis
Kl. 18.30 – Udenrigsreporter Steffen Kretz
Kl. 19.15 – Stående buffet fra Hotel Britannia, smagning af div. Jacobsen øl
Kl. 20.00 – Jagerpilot Thomas Kristensen
Kl. 20.45 – Pause
Kl. 21.00 – Hans Jørgen Bonnichsen, tidl. PET-chef
Kl. 22.00 – Tak for i aften

Pris
JV abonnement kr. 395,-
Ikke JV abonnement kr. 495,-
Prisen er inkl.
Mulighed for at prøvekøre forskellige modeller
3 x foredrag
Mad fra Hotel Britannia
Øl fra Jacobsen, Carlsberg

Stående buffetmenu:
Stegt laks med bacon på grov salat
Charcuterifad, artiskok & aioli
***
Porchetta af svinebryst
Stegte kartofler med bearnaisemayo
***
Oste fra vor nære mejerier med passende tilbehør
Panna cotta med havtornkompot

Præsenteres i samarbejde med:
Hotel Britannia
Skjern Bank, afdeling Esbjerg og Bramming
Carlsberg, Jacobsen øl
Bent Pedersen, Esbjerg

Husk fars dag den 5. juni – giv ham en herrefed aften.

Thomas Kristensen
Kaptajn Thomas Kristensen med flyvernavnet MET er en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter. Thomas Kristensen fortæller åbenhjertigt om de personlige oplevelser og overvejelser ved at skulle gå i krig. Han har deltaget i operationer på Balkan, i Afghanistan og nu senest i Libyen. Ved siden af uddannelser i forsvaret har Thomas Kristensen også en Master Practitioner i NLP (Neuro-linguistic programming), og har siden 2006 været tvillingefar.

Hans Jørgen Bonnichsen
Under overskriften ”Danmark i en terrortid” vil Hans Jørgen Bonnichsen give sin egen vurdering af truslen mod Danmark. Men først og fremmest handler den forhenværende PET-chefs foredrag om terrorismens tankesæt, rødder og metoder, og hvordan PET arbejder med at forhindre og modvirke terrorisme i Danmark. Bonnichsen har været en af de absolutte hovedansvarlige bag PET’s mere åbne væsen over for det danske samfund. På baggrund af en filosofi om, at et efterretningsvæsen og politi generelt ikke kan fungere uden bred opbakning hos befolkningen, har Bonnichsen været en af de ledende og mest indsigtsfulde kritikere af flere magtredskaber til politiet.

Steffen Kretz
Hvordan forbereder man sig på at arbejde i en krigszone, og hvordan bearbejder man de voldsomme indtryk? Og hvorfor overhovedet rejse ind i et område, som folk desperat forsøger at komme væk fra? Steffen Kretz vil give svar på ovenstående spørgsmål ud fra personlige betragtninger og oplevelser som udenrigskorrespondent i verdens brændpunkter. Steffen Kretz er desuden DR’s klima-korrespondent. Hans opgave er at rejse ud og rapportere om de konkrete resultater af den globale opvarmning, der allerede kan dokumenteres rundt om i verden i dag, og beskrive hvordan mennesker i f.eks. Grønland, Bangladesh, Spanien påvirkes af klimaforandringerne.

 

Arrangøren oplyser